Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

For 9 kroner om måneden kan du sikre dine ledige kollegaer

Et nyt forslag om inflationstillæg til dagpengemodtagere kan sikre dem mod de stigende priser i samfundet. Det vil ikke koste staten noget, så vi håber, politikerne er lydhøre.

Linda Garlov, direktør i AJKS.

Jakob Carlsen Linda Garlov, direktør i AJKS


Vi er simpelthen nødt til at gøre noget. Dette forslag vil være gratis for staten, og de sølle 9 kroner vil ikke kunne mærkes af det enkelte medlem i job – men for den ledige vil det have alverdens betydning. Dagpengesatsen har i forvejen ikke fulgt den almindelige lønudvikling og er reelt blevet udhulet gennem årene, så der er brug for nye greb, siger Linda Garlov direktør i AJKS.

"Vi har set frem til folketingsvalget med håbet om, at satsen derefter bliver sat op i de første tre ledighedsmåneder. Men vi kan ikke vente. Vi er nødt til at gøre noget
”, afslutter hun.

Og der er noget om snakken, for samtalen i radioen, avisen og ved private sammenkomster handler for tiden ofte om de stigende priser i butikkerne og hjemmet, og de mest downloade apps er i øjeblikket dem, som forudser hvornår elprisen er lavest.

De stigende priser - og derfor også udgifter - er noget, som alle danskere kan mærke. Dagpengemodtagere mærker det dog ekstra hårdt. For dagpengesatsen var i forvejen udhulet, og med de stigende priser, er det kun blevet værre den seneste tid.

Derfor støtter AJKS op om Danske A-kassers forslag om et inflationstillæg på 3,5 % til dagpengemodtagere – tilmed et tillæg, der er gratis for staten.

Med inflationstillægget vil den højeste dagpengesats stige med 677 kroner pr. måned, mens kontingentet for alle forsikrede stiger med 12,5 kroner pr. måned – eller godt ni kroner efter skattefradrag.

 

Gratis omgang for staten

Årsagen til at forslaget er helt uden omkostninger for statskassen, er, at medlemsbidragene med den nuværende ledighed på ca. 2,5 % dækker de fulde dagpengeudgifter (efter skat og tilbageløb).

Se DAKs beregninger her

Vi håber bare, at politikerne er lydhøre. For inflationen har store omkostninger for de ledige, som man bl.a. kan læse om i dagens udgave af Politiken.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Torben Staur

tir, 08/30/2022 - 14:25

Selvfølgelig vil jeg støtte mine arbejdsløse kollegaer - de ville være rart om staten ville gøre det samme eller mere til.

Undersøgelse af jobmarkedet og vilkårene for freelancere og selvstændigefor

Jobmarked og vilkår for freelancere og selvstændige

Mange AJKS-medlemmer er  freelancere eller ”soloselvstændige”, og arbejder indenfor medier, kommunikation, sprog, marketing og kreative fag.

Det er dem, vi har fokus på her.

Hent freelanceundersøgelsen

Den eneste niche-rekrutteringsanalyse med direkte fokus på journalistik, kommunikation, markedsføring, SoMe, sprog, TV og radio.

Den eneste niche-rekrutteringsanalyse med direkte fokus på journalistik, kommunikation, markedsføring, SoMe, sprog, TV og radio.

Hent AJKS Rekrutteringsanalyse

AJKS Lønsikring

Ny og forbedret lønsikring

Som medlem af AJKS kan du tegne en lønsikring, der supplerer dine dagpenge i tilfælde af, at du bliver ledig. Den dækker både lønmodtagere og selvstændige, og du kan få op til 90 % af din løn dækket. 

Læs mere om lønsikringen, beregn din pris og tilmeld dig lige her >