Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

AJKS - den personlige jobformidling

AJKS kender dit fag. Det ved virksomhederne, og derfor er der flere og flere, der henvender sig til AJKS, når de har stillinger, der skal besættes. I LinkedIngruppen "AJKS - for medlemmer" formidler AJKS kontakt mellem arbejdsgivere og arbejdstagere.

Journalist Niels Christian Melgaard er et af de medlemmer, som efter et temamøde hos AJKS meldte sig ind i LinkedIn-gruppen. Efter et par grovsorteringer af direct mails fra gruppen AJKS for medlemmer om mulige jobtilbud faldt Niels Christian over et løntilskudsjob som journalist hos Danmarks Fiskeriforening:

- Jeg læste jobopslaget igennem og syntes, at arbejdsopgaverne var meget relevante og passede godt til mine ønsker. Jeg havde dog ikke en forventning om, at der kom et decideret stillingsopslag, så det var meget positivt, da jeg så opslaget i gruppen, siger Niels Christian.

AJKS for medlemmer har lidt over 3000 medlemmer. Her finder du relevante stillingsopslag og bliver en del af et fagligt fællesskab. 

Kig nærmere på AJKS - for medlemmer på LinkedIn

 

Afsender på jobopslaget var René Dandanell, der er redaktør hos Danmarks Fiskeriforening, og som via sit medlemskab af Dansk Journalistforbund, havde hørt om muligheden for at rekruttere medarbejdere via AJKS:

- Når vi valgte en sådan model, var det ud fra en betragtning om, at AJKS om nogen må have øje for, hvad det er for nogle kandidater, man skal finde og udsøge til de konkrete stillinger.

Efter at Niels Christian havde set opslaget i LinkedIn-gruppen kontaktede han karrierevejleder Rasmus Hengstenberg, AJKS, for at få uddybet jobopslaget. Kort efter var han i telefonisk kontakt med den nye potentielle arbejdsgiver, og de blev enige om, at Niels Christian skulle sende sit CV og et par linjer om sig selv. Ugen efter blev han indkaldt til en jobsamtale, hvor René Dandanell og en kommunikationsmedarbejder deltog. Allerede en time efter jobsamtalen blev Niels Christian ansat.

En personlig jobformidling

- Jeg synes, at gruppen giver medlemmerne god mulighed for at orientere sig mod arbejdsgivere, og samtidig synes jeg også, at den virker mere personlig end andre (red. jobsøgningskanaler), siger Niels Christian Melgaard, der også ser en fordel i, at medlemmerne nemt kan komme i kontakt med en af AJKS´ karrierevejledere.

Niels Christian anbefaler derfor også andre at blive medlem af gruppen for at holde sig opdateret på forskellige jobåbninger. Ikke mindst fordi han efter løntilskuddet er blevet tilbudt flere forskellige job af Danmarks Fiskeriforening.

Også kommunikationsmedarbejder Elizabeta Markovic har fået job gennem AJKS – Kun for medlemmer. Ingeniørvirksomheden Balslev med 120 ansatte søgte en virksomhedspraktikant til at varetage forskellige kommunikationsopgaver. Elizabeta overvejede grundigt, om hun skulle søge praktikken, da hun frygtede, at det var bare ville være endnu et nyttesløst forløb. Hun valgte dog at søge:

- Jeg synes, arbejdsopgaverne var relevante og interessante, ikke mindst fordi det var den vej, jeg gerne ville udvikle mig, siger Elizabeta, som særligt var interesseret i praktikken, idet den kunne øge hendes chancer for at komme indenfor i kommunikationsbranchen.

Årsagen til, at AJKS var den eneste kanal, Balslev brugte til at søge efter en virksomhedspraktikant, var, at karrierevejleder hos AJKS, Rasmus Hengstenberg, kontaktede Balslev og orienterede dem om LinkedIn-gruppen.

Kort efter Rasmus Hengstenbergs henvendelse besluttede kommunikationschef hos Balslev, Lene Kristiansen, at annoncere efter en virksomhedspraktikant:

- I forhold til at anvende andre rekrutteringsveje går det ret nemt, og jeg synes bestemt også at, andre arbejdsgivere skal benytte sig af muligheden, siger Lene Kristiansen.

Efter at Elizabeta Markovic havde læst opslaget, tog hun kontakt til AJKS´ karriereteam, som opfordrede hende til at søge stillingen.

- Det var klart en tryghed for mig, at jeg lige kunne ringe til karriereteamet og få deres råd, siger Elizabeta, som mener, det er en fordel at søge job ad denne vej, idet AJKS har kendskab til og kan formidle medlemmers uddannelsesmæssige baggrund til arbejdsgiverne.

Efter en kort jobsamtale kom Elizabeta i praktik, hvor hun løste forskelligartede opgaver. Ud over den konkrete erfaring høstede hun også andre positive gevinster:

- Jeg har fået et rigtig godt netværk, fordi jeg nu kender en del personer hos Balslev. Derudover fik jeg også indsigt i nogle opgaver, som jeg har brugt til at profilere mig over for nye arbejdsgivere.

Elizabeta er efter praktikken kommet i et løntilskudsjob og siden en ordinær stilling på Rigshospitalet, hvor hun nu både løser administrative og kommunikationsopgaver.Lene Kristiansen fra Balslev har været begejstret for muligheden for at finde virksomhedspraktikanter gennem AJKS og mener, at det giver kandidaterne adgang til at få gode råd af arbejdsgivere:

- Jeg kan kun anbefale andre ledige at gå i virksomhedspraktik, idet de får lejlighed til at prøve sig selv af og snuse til faget, siger Lene Kristiansen. Det er Elizabeta helt enig i:

- Bare kast dig ud i det! Man møder nogle nye mennesker og får et godt netværk. Derudover kunne jeg efter praktikken målrette min jobansøgning, fordi jeg satsede på arbejde inden for kommunikationsbranchen.

Skal du rekruttere?

Du er velkommen til at kontakte vores karriereteam på telefon 3342 8001 eller sende os en mail, hvis du har spørgsmål om rekruttering, så vender vi tilbage hurtigst muligt.