Gå til hovedindhold

Supplerende dagpenge

At arbejde på nedsat tid kan være en god måde at få foden inden for på arbejdsmarkedet på. Du skal vide, at du bliver betragtet som ledig, selvom du kun er ledig på deltid. Det betyder også, at du skal leve op til de samme krav om rådighed, som hvis du var fuldt ledig.

En uge med supplerende dagpenge er en uge, hvor du arbejder - og samtidig får udbetalt nedsatte dagpenge i samme uge. Det er ikke afgørende, om du er omfattet af et opsigelsesvarsel, er ansat fra dag til dag, eller om du er tilknyttet som freelancer.

Du kan få supplerende dagpenge i sammenlagt 30 uger inden for en periode på to år

Når du arbejder på nedsat tid, har du højst ret til supplerende dagpenge i sammenlagt 30 uger inden for 104 uger.

Kun uger, hvor du både har haft arbejde og fået udbetalt dagpenge, tæller med.

Når de 30 uger er brugt

Når du har brugt alle 30 uger, kan du ikke længere modtage supplerende dagpenge i uger, hvor du har arbejdstimer. Du er selvfølgelig stadig berettiget til at modtage dagpenge i uger, hvor du ikke har arbejdstimer.

Hvis du siger et job op, fordi du har nået de 30 uger, får du ikke karantæne. Men hvis du siger op, inden de 30 uger med supplerende dagpenge er gået, vil det oftest udløse en karantæne.

Læs mere: Karantæne

Ret til nye 30 uger

Hvis du mister retten til supplerende dagpenge, kan du optjene en ny ret til supplerende dagpenge i 30 uger.

Det gør du, hvis du inden for en periode på 12 sammenhængende måneder har haft mere end 130 timers arbejde i 6 af månederne. Som deltidsforsikret skal du have haft et antal løntimer, som mindst svarer til den gennemsnitlige arbejdstid før du blev ledig, i 6 af månederne.

Arbejdet skal ligge efter du har mistet retten tik supplerende dagpenge. Timer, der ligger, før du har opbrugt de 30 uger, kan du altså ikke benytte til at generhverve 30 nye uger.

Melder du dig ledig efter den 1. juli 2017 får du en ny ret, hvis du inden for en  periode på 12 sammenhængende måneder har haft mere end 146 timers arbejde i 6 af månederne. Som deltidsforsikret skal du have haft mere end 118 timers arbejde i 6 af månederne.

Læs mere her: Frigørelsesattest og opsigelsesvarsel

Fandt du den information du søgte