Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Meld dig ind

Få økonomisk tryghed - bliv medlem i AJKS! Vores medlemsskare består af over 25.000 professionelle i formidlingens mangeartede kunst, fx kommunikation, medier, journalistik, sprog, marketing og design. Vi har også plads til dig!

Klik her for at komme til indmeldingsblanketten

A-kasser udbetaler dagpenge - i AJKS gør vi meget mere end det. Et medlemskab hos os giver dig både økonomisk tryghed og branchespecifik vejledning, fordi vi er en niche-a-kasse. Det er en fordel for dig, fordi vi kender dit fag samt de muligheder og udfordringer det medbringer, hvis du skulle miste dit job og du skal finde et nyt. 

Men er du for eksempel nyuddannet, kan vi også rådgive dig til hvordan du kommer godt i gang med jobsøgningen, hvilke tilbud du kan gøre brug af, hvilke kompetencer du kan sætte i spil i dit ansøgningsmateriale og hvordan du når i mål. 

Står du over for et større skifte i din karriere, kan vi være med til at gøre vejen til næste job  nemmere og mere motiverende, vi kan udfordre dig undervejs og vi kan pege dig i retning af efter- eller videreuddannelse. 

Men vi er ikke kun for dem, vi i regelsprog kalder “lønmodtagere”. Vi har også en lang tradition for at vejlede ”atypisk beskæftigede” som freelancere, selvstændige og kombinatører. 

Vi er specialister i de regler og krav, der gælder for dig som er freelancer eller selvstændig i dagpengesystemet. Det betyder mindre bøvl og mere tid til det, det hele handler om: et arbejdsliv i balance. 

Meld dig ind nu 

 

Det får du som medlem af AJKS 

Dagpenge

At tegne medlemskab af en a-kasse er det samme som at have en forsikring. Det er en beskyttelse, som de færreste håber at gøre brug af, men som en del får brug for. A-kassen udbetaler dagpenge, hvis du mister dit arbejde, og skal søge nyt. 

For at modtage dagpenge, er der nogle lovkrav du skal opfylde. Dem kan du se her  

Se hvad du får udbetalt i dagpenge her 

Regler og krav til dig som jobsøgende samt hvad du kan få i dagpenge er ens i alle de danske a-kasser. 

Billigt kontingent

Udover tårnhøj medlemstilfredshed, er AJKS også en af landets billigste a-kasser. Du får økonomisk sikkerhed til en rigtig god pris. Husk også at du får fradrag i SKAT for dit medlemskab. 

Læs mere om prisen for medlemskabet her 

Er du studerende?
Som studerende under 30 år er dit medlemskab gratis, mens du studerer (op til 5 år). Er du over 30 år og studerende? Så læs mere her 

Fri adgang til vores arrangementer

Vi tilbyder workshops, arrangementer og webinarer om både jobsøgningsrelevante emner, men også faglige aktiviteter som vores fyraftensevents, vi afholder i samarbejde med forbundene Dansk Journalistforbund og Kommunikation og Sprog

Gratis studiemedlemskab

Er du studerende og under 30 år? Så er dit medlemskab gratis i op til 5 år, mens du studerer. Meld dig ind i god tid, inden du er færdiguddannet. Er du medlem i mindst et år før du bliver færdiguddannet, optjener du dagpenge fra første dag som ledig. Er du over 30 år kan du måske få nedsat dit medlemskontingent - se betingelserne her 

Som studiemedlem får du karrierefremmende nyhedsbreve, adgang til arrangementer og et målrettet mailforløb, som sættes i gang når du nærmer dig din uddannelses afslutning, så du ved hvad du skal gøre, hvis du skal have dagpenge  - eller er på vej i job. 

Se mere om studiemedlemskab her 

Tilbud om kurser og videreuddannelse

Vi kan guide dig til de tilbud om kursus, opkvalificering og efteruddannelse, der udbydes lige nu - både i offentligt regi og de tilbud, vi selv har på hylderne. 

Mulighed for ekstra økonomisk tryghed med lønsikring

Vi samarbejder med TopDanmark og kan tilbyde vores medlemmer en god dækning til en billig pris. Læs mere om vores lønsikring 

Din egen personlige a-kassevejleder

Din a-kassevejleder er dit faste holdepunkt i din kontakt med a-kassen. Din a-kassevejleder tager udgangspunkt i din situation og omsætter reglerne til muligheder for dig. 

Karrierevejledning om lige det, du har behov for

Vores erfarne karrierevejledere kan hjælpe dig med at lægge en jobsøgningsstrategi, genfinde motivation, sætte ord på kompetencer og færdigheder, og selvfølgelig feedback på ansøgningsmateriale og forberedelse inden jobsamtale. 

Unikke jobopslag på vores lukkede LinkedIn-gruppe

Gennem vores dialog med virksomheder får vi løbende unikke jobmuligheder for vores medlemmer, som vi lægger op i vores LinkedIn-gruppe. 

Karriere- og jobsøgningsrelevante nyhedsbreve

Hvordan ser jobmarkedet ud lige nu, hvad efterspørger arbejdsgiverne, og hvilke tendenser breder sig ellers i branchen? Vi har følerne ude og skriver karriere- og jobsøgningsrelevante artikler, som du får i vores nyhedsbreve. 

En a-kasse, der taler sine medlemmers sag

Vi taler medlemmernes sag over for dem, der beslutter regler og rammer i dagpengesystemet, og vi er med til at punktere myter om jobsøgende, fordi vi i AJKS kan se at vores medlemmer gør hvad de skal for at komme i job. 

Meld dig ind her

Det tager kun 2 minutter at udfylde indmeldelsesblanketten. Skal du skifte a-kasse, er det også via vores indmeldingsblanket. Meld dig ind her 

Det siger vores medlemmer 
 

"Forrige sommer skiftede jeg derfor til AJKS – og sikke en omvæltning. Her bliver man mødt af hjælpsomhed, forståelse og personlig betjening! Jeg har i den grad benyttet jeres webinarer, karriererådgivning osv. Det har givet nye input og gejst – og jeres dagpengekonsulenter er med os – ikke imod os. Hos XXX måtte jeg f.eks. ikke søge uopfordrede stillinger, barselsvikariater - og der blev ballade, da jeg modtog CopyDan-midler og de troede, at jeg havde haft et job, som jeg ikke havde registreret. Der fik jeg en mail fredag eftermiddag med en advarsel om at ryge ud – så det var ikke en rar weekend. Blot en oplevelse af mange.

Den tilgang har jeg aldrig mødt hos AJKS - og forleden dag så jeg endda, at I inviterer de ledige til julefrokost! Det er virkelig et fint, empatisk tiltag - og jeg håber, at I fortsætter den gode stil, som I alle tydeligvis arbejder efter. Her tænker jeg lige fra receptionisten til karrierådgiverne. Det er guld værd, når man er ledig – og I skal vide, at I gør en forskel!" - Mia 

"Jeg og min mand er bare så glade for AJKS – og vi siger det altid til vores venner, at I bare er de bedste!" - Christina M 

"Jeg ved ikke hvad jeg havde forventet, men jeg bliver da bare gladere og gladere for at være i AJKS" - Stig Jørgensen 

 

Det er en myte, at det er svært at skifte a-kasse

Det var måske svært engang, men det er det ikke længere. Vi klarer alt bøvlet for dig – du skal blot bruge 2 minutter på at udfylde indmeldelsesblanketten, og så hører du fra os. Meld dig ind her 

Prisen for medlemskabet 

Vi er en af de billigste a-kasser i Danmark af vores slags, og det skyldes at vi er en lille a-kasse, der har godt styr på digitalisering og automatisering. Det frigiver mere tid til at levere den medlemsservice, vores medlemmer er glade for. Derudover har vi en stabil prisudvikling. Læs mere om prisen her 

Er du studerende?

Er du studerende og under 30 år, er dit studiemedlemskab gratis i op til fem år, mens du studerer. Er du fyldt 30 år og studerende, kan du få billigere kontingent hvis du opfylder nogle betingelser - læs mere her 

Hvad med fagforening?

AJKS er en a-kasse. Vi er ikke en fagforening, som fx tager sig af overenskomster. Men vi samarbejder med Dansk Journalistforbund og Kommunikation & Sprog. Det er de to forbund, der kender de arbejdsmarkeder, hvor vores medlemmer er beskæftigede. Vi vil altid anbefale vores medlemmer at være medlem af en af de to organisationer – men du kan sagtens være medlem af AJKS, selvom du er medlem af en anden fagforening, eller hvis du slet ikke har en fagforening.

Vil du have et ekstra stærkt sikkerhedsnet? Så bliv medlem af a-kassen AJKS og tegn en lønsikring - til en lav pris og med bred dækning

Bliv medlem af AJKS og tegn en lønsikring

De fleste lønsikringer er et tilkøb til a-kassemedlemskabet. Vi tilbyder lønsikring i samarbejde med TopDanmark, som du kan tegne,
hvis du bliver medlem af AJKS - et stærkt, fagligt netværk for professionelle inden for medier og kommunikation. 

Bliv medlem

AJKS arbejder strategisk på tre niveauer: læs mere i vores strategi.

AJKS' strategi 

I AJKS arbejder vi strategisk på tre niveauer med hver deres tilhørende mål. 

Læs om vores strategi her

Få karrierevejledernes guides og artikler til jobsøgning, arbejdsliv, karriere og meget mere.

Artikler om karriere og jobsøgning

Få tips til din jobsøgning og karriere fra AJKS' karrierevejledere i vores arkiv, hvor vi deler artikler, videoer og guides.