Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Udmeldelse

Det er nemt, hvis du vil melde dig ud af AJKS, men du skal vide, at der er store konsekvenser ved ikke at være medlem af en a-kasse.

Hvis der er noget, du er utilfreds med, må du meget gerne sende os en besked, så vi kan forbedre AJKS – og forhåbentlig fastholde dig som medlem.

Din skriftlige udmeldelse vil som udgangspunkt ske med en måneds varsel til udløb af en måned. Dvs., at hvis vi modtager din udmeldelse den 15. marts, vil du først blive udmeldt ved udgangen af april.

Du sender din skriftlige udmeldelse i selvbetjeningen. Der er ikke en specifik formular til udmeldelse - du sender os blot en besked, når du er logget ind i selvbetjeningen.

Hvis du senere ønsker at blive meldt ind i AJKS eller en anden a-kasse, skal du vide, at du først vil være dagpengeberettiget efter et års medlemskab.  

Hvad med din efterløn?

Hvis du har betalt bidrag til efterlønsordningen, skal du være opmærksom på, at en udmeldelse af AJKS betyder, at du ikke længere er med i efterlønsordningen. Det vil ofte få den konsekvens, at du helt mister muligheden for at gå på efterløn, når du engang når efterlønsalderen.
 
Din tidligere medlemsanciennitet i AJKS vil du dog kunne medregne til opfyldelse af anciennitetskravet med henblik på evt. senere overgang til efterløn – hvis du stadig har ret til efterløn.

Din skriftlige udmeldelse skal du sende i selvbetjeningen.

 

Fandt du den information du søgte