Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Udmeldelse

Det er nemt, hvis du vil melde dig ud af AJKS, men du skal vide, at der er store konsekvenser ved ikke at være medlem af en a-kasse.

Har du haft en dårlig oplevelse, eller er du utilfreds med os? Giv os en chance til, og send os en besked. Vi vil gerne beholde dig i AJKS – og vi stræber altid efter tårnhøj medlemstilfredshed. 

Vil du alligevel melde dig ud, sker det som udgangspunkt med en måneds varsel til udløb af en måned. 

Dvs., at hvis vi modtager din udmeldelse den 15. marts, vil du først blive udmeldt ved udgangen af april.

Du udmelder dig i selvbetjeningen under fanen medlemskab

Hvis du senere ønsker at blive meldt ind i AJKS eller en anden a-kasse, skal du vide, at du først vil være dagpengeberettiget efter et års medlemskab.  

Overflyttes til anden a-kasse?

Hvis du skal overflyttes til en anden a-kasse, så får du dine rettigheder med i den nye a-kasse.

Både din anciennitet og dine rettigheder til ydelser flytter med til den nye a-kasse.

Du skal bede den nye a-kasse om overflytningen. Vil får derefter besked fra den nye a-kasse.

Hvad med din efterløn?

Hvis du har betalt bidrag til efterlønsordningen, skal du være opmærksom på, at en udmeldelse af AJKS betyder, at du ikke længere er med i efterlønsordningen. Det vil ofte få den konsekvens, at du helt mister muligheden for at gå på efterløn, når du engang når efterlønsalderen.
 
Din tidligere medlemsanciennitet i AJKS vil du dog kunne medregne til opfyldelse af anciennitetskravet med henblik på evt. senere overgang til efterløn – hvis du stadig har ret til efterløn.

Mister mulighed for beskæftigelsestillæg
Melder du dig ud af a-kassen og ind igen på et senere tidspunkt, går der 4 år, før du er berettiget til et beskæftigelsestillæg. For at få et beskæftigelsestillæg til dagpengene, hvis du bliver ledig, skal du have været medlem af a-kassen uafbrudt i 4 år.

Folkepensionist

Du bliver automatisk udmeldt med udgangen af den måned, hvor du når pensionsalderen. Du vil modtage brev vedrørende dette ca. 3 måneder før.

Du har mulighed for at fortsætte dit medlemskab i AJKS som seniormedlemMedlemskabet giver dig ikke ret til ydelser, men du kan få hjælp og sparring til din jobsøgning, karrierevejledning og adgang til AJKS’ mange events. 

 Seniormedlemskabet koster 300 kr. pr. kvartal (2023 tal).