Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu
Når du er i job: Husk at du også kan bruge dit a-kassemedlemskab til mere end dagpenge.

Når du er i job

Brug a-kassen - også når du er i job

Måske tænker du mest på a-kassen som os, der udbetaler dine dagpenge.

Måske glemmer du os helt, når du er i job – eller tænker, at du ikke behøver at være medlem, så længe der går løn ind på kontoen hver måned.

Men AJKS gør mere end at udbetale dagpenge og efterløn (selvom det er en af vores fornemmeste opgaver).

 • Vi er (også) et stærkt fællesskab for mere end 25.000 professionelle inden for medier og kommunikation
 • Vi er et mødested og en platform for erfarings- og idéudveksling med faglige events hver uge
 • Vi er dine sparringspartnere i forhold til karriere og kompetenceudvikling, hvis du bliver ledig
 • Vi er dine vejledere udi alle dagpengesystemets kringelkroge – uanset om du er ledig, lønmodtager, freelancer, selvstændig, studerende eller efterlønner
 • Vi er dine frontløbere i kampen for et trygt og fleksibelt arbejdsmarked med fokus på dine rettigheder

Læs mere om medlemskab af AJKS nu 

A-kassen for kommunikation, medier, journalistik og andre formidlingsfag

I AJKS samler vi mere end 25.000 fagentusiaster inden for kommunikation og formidling.

Vi er a-kassen for dig, der er journalist, kommunikatør, grafiker, fotograf, billedkunstner, oversætter eller på anden måde formidler, former og arbejder med sprog, medier og kommunikation.

Fordi vi er en niche a-kasse, kender vi dit fag – og din virkelighed. 

Kom til faglige events, workshops og gå-hjem møder hver uge 

Som medlem bliver du inviteret med til vores faglige arrangementer, netværksmøder og vores lukkede LinkedIn-grupper.

Så kan du både styrke din faglighed og udvide dit netværk. På vores tema- og gå-hjem møder bliver du blandt andet inspireret til hvordan:

 • Du opbygger din digitale profil på tværs af platforme
 • Du øger din synlighed med sociale medier og content marketing
 • Du optimerer din LinkedIn profil
 • Du udbygger dit netværk
 • Du får styr på reglerne for freelancere og selvstændige

A-kassen kæmper for at beskytte dine rettigheder

Uanset om du er selvstændig, freelancer, lønmodtager eller ledig, er AJKS med til at beskytte dine rettigheder og kæmpe for et trygt og fleksibelt arbejdsmarked. Det gør vi blandt andet via udvalg, arbejdsgrupper og ved kontinuerligt at forsøge at påvirke lovgivningen og debatten om dagpengesystemet.

Din a-kasse er din forsikring

At blive medlem af en a-kasse er som at tegne en forsikring. Det er en beskyttelse, de færreste håber at gøre brug af, men som en del får brug for.

Når du har været medlem af en a-kasse i minimum et år, og i medlemsperioden opfylder indkomstkravet, kan du få dagpenge fra dag 1, hvis du skulle blive ledig.

Se aktuelle dagpengesatser nu

Vi griber dig – og får dig sikkert videre

Hvert år bliver flere hundredetusinde mennesker ledige - og langt de fleste kommer hurtigt i job igen.

Det skyldes blandt andet, at vi i Danmark har et økonomisk sikkerhedsnet i form af dagpengesystemet. Og at du kan få hurtig rådgivning om alt fra dagpengeregler til karriere og effektiv jobsøgning.

Har du brug for at supplere din indtægt – udover det beløb, du får udbetalt i dagpengene – samarbejder AJKS med Topdanmark, der tilbyder en stærk lønforsikring

Lavt kontingent og tilfredse medlemmer

AJKS er en af landets billigste a-kasser med nogle af de mest tilfredse medlemmer. Hvis du er fuldtidsforsikret koster det 468 kr. pr. måned, og er du deltidsforsikret er prisen 345 kr. pr. måned.

Er du studerende og under 30 år, er du gratis medlem af AJKS.

Uanset dit medlemskab, får alle du de samme medlemsfordele, herunder:

 • Faglige gå-hjem møder og workshops
 • Adgang til lukkede LinkedIn-grupper, hvor vi blandt andet deler jobopslag
 • Karrierevejledning for ledige
 • Sparring og feedback på ansøgning og CV

Vidste du, at dét, du indbetaler til din a-kasse i løbet af 6 år, er det samme som du får udbetalt på 1 måneds dagpenge?

Hvad er forskellen på en a-kasse og en fagforening?

AJKS er en a-kasse og er specialister i dagpengerettigheder og efterløn. Fagforeninger som Dansk Journalistforbund (DJ) tager sig af blandt andet overenskomster, varetager medlemmernes faglige interesser og fremmer fagets uddannelsesforhold.

Hvad kan et fagforbund hjælpe dig med?

Har du spørgsmål om løn, kontraktforhandling eller fx ansættelsesvilkår, kan din fagforening hjælpe dig. Derudover kan fagforbundene rådgive dig i forhold til karriere og kompetenceudvikling og de har mange uddannelsestilbud og mange events.

Fagforening for kommunikation, journalistik, medier og andre formidlingsfag

AJKS samarbejder med fagforeningen Dansk Journalistforbund  Det gør vi, fordi det er Dansk Journalistforbund, der kender dit arbejdsmarked bedst.

Vi anbefaler, at du også er medlem af en af Dansk Journalistforbund – men du kan sagtens være medlem af AJKS, selvom du er medlem af en anden fagforening, eller hvis du slet ikke har en fagforening.

Læs mere om Dansk Journalistforbund

Hvis du har fået nyt job, skal du afmelde dig som ledig. Vi vil også gerne høre fra dig, hvis du skifter job så vi har de senest opdaterede oplysninger på dig.

Har du fået nyt job?

Når du går i arbejde, og du ikke længere skal have dagpenge, skal du afmelde dig som ledig. Det gør du på jobnet.dk på din første arbejdsdag. AJKS får automatisk besked fra jobnet. Hvis du skifter job, vil vi også altid gerne høre fra dig, så vi har de senest opdaterede oplysninger på dig. 

 

 

 

Vi tilbyder lønsikring i samarbejde med TopDanmark, som du kan tegne, hvis du bliver medlem af AJKS - et stærkt, fagligt netværk for professionelle inden for medier og kommunikation. 

Bevar op til 90% af din indtægt

Som medlem af AJKS kan du tegne en lønsikring til en god pris, der supplerer dine dagpenge i tilfælde af, at du bliver ledig eller må lukke din virksomhed.
Den dækker både lønmodtagere og selvstændige, og du kan få op til 90 % af din indtægt dækket. 

Læs mere og beregn din pris her

Karrierebegrebet er bredere i dag, end det har været tidligere - og det kan være til din fordel.

Karrieretip: gør hvad du har lyst til 

Det er ikke længere et dødsstød til karrieren at træde væk fra den slagne vej – tværtimod. Tendensen hedder employability, og du kan læse mere om den - samt finde ud af, hvilken af de fire karrieretyper, du tilhører, i vores artikel. 

Læs artiklen her

At arbejde på bureau er anderledes end en redaktion, men det handler primært om, at du på en redaktion skal overholde en deadline, som ofte er stram, mens du på et bureau skal overholde et budget – altså det antal timer, der er sat af til opgaven

Fra journalistik til content marketing 

Adam skiftede branche fra journalistik til content marketing. Er du nysgerrig på, hvordan han gjorde - og hvad sådan et skift kunne indebære?

Læs artikel

AJKS er en a-kasse med en meget målrettet hjælp og god imødekommenhed hos personalet. Derfor er det min a-kasse.
Heidi
I har en masse relevante og spændende møder, som jeg er sikker på, jeg vil få stor gavn af. Blandt andet har jeg lige nu kig på jeres gå-hjem møde den 8. februar i København, hvor man - tilsyneladende - får en masse at vide om dagpenge - hvilket kan være ret forvirrende - og hvordan man sikrer sig sit drømmejob.
Katrine