Gå til hovedindhold

Skift hel/deltid

Hvis du ikke ønsker at arbejde fuld tid, eller du af helbredsmæssige årsager ikke kan arbejde på fuld tid, kan du være deltidsforsikret.

Arbejde, der højst udgør 30 timer om ugen i gennemsnit beregnet ud fra de sidste fire uger eller en måned, betragter vi som deltidsbeskæftigelse – og derfor kan du være deltidsforsikret. Du kan dog frit vælge at fortsætte med at være fuldtidsforsikret; dette giver mere i dagpenge ved ledighed.

Hvis du er deltidsforsikret, har du pligt til at lade dig fuldtidsforsikre, hvis du arbejder mere end 30 timer. Det er fuldtidsbeskæftigelse, når der i en eller flere ansættelser er mere end 360 løntimer indenfor 12 uger (dag-/uge-/14-dagslønnede), eller 390 løntimer inden for tre måneder (månedslønnede).

At du har pligt til at overgå til fuldtidsforsikring, betyder, at du selv skal gøre os opmærksomme på, hvis du opfylder betingelserne for fuldtidsforsikring. Samtidig er der fastsat en sanktion i form af 20 timers karantæne, hvis du ikke inden en frist på to uger giver os besked om din ændrede arbejdstid.

Du skal selv ændre din status i AJKS' selvbetjening

Fandt du den information du søgte