Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Er du (snart) nyuddannet, og har du et studiejob? Se, hvad du skal være opmærksom på

Uanset om du har et studierelevant job, eller giver den gas som bartender, så skal du have styr på din opsigelse eller dit opsigelsesvarsel. Helst inden du bliver medlem i a-kassen. Det har nemlig betydning for din dagpengeret - ligegyldigt om du ønsker at fortsætte i jobbet eller ej.

Uanset om du har et studierelevant job, eller giver den gas som bartender, så skal du have styr på din opsigelse eller dit opsigelsesvarsel. Helst inden du bliver medlem i a-kassen. Det har nemlig betydning for din dagpengeret - ligegyldigt om du ønsker at fortsætte i jobbet eller ej.

 

Tillykke med din nye (eller kommende) titel - nu åbner en ny verden af muligheder sig. Der følger dog også lidt regler med, hvis du skal have dagpenge.
 

Har du som mange andre et studiejob, så er der både nogle potentialer og faldgruber, du skal være opmærksom på.
Du kan enten vælge at blive i dit studiejob og få supplerende dagpenge, eller du kan stoppe og få fulde dagpenge. Du skal bare sørge for at have et opsigelsesvarsel, hvor du kan stoppe med dags varsel, eller også skal du sige op, før du bliver medlem. Hvis du ikke gør det, får det betydning for dine dagpenge.

 

Behold dit studiejob, og få supplerende dagpenge

Er du glad for dit studiejob, så kan du sagtens blive i det, og få supplerende dagpenge, efter du er dimitteret. De timer, du arbejder, bliver fratrukket dine dagpenge. Som udgangspunkt time for time.

Hvis du vil modtage supplerende dagpenge, så er det en forudsætning, at du kan fratræde dit job med dags varsel. Hvis du har et opsigelsesvarsel på dit job, betyder det, at din arbejdsgiver skal underskrive en frigørelsesattest, som giver dig ret til det. Du skal sende frigørelsesattesten til a-kassen. Frigørelsesattesten skal være hos os senest 5 uger efter, du har meldt dig ledig, ellers får det indflydelse på dine dagpenge.

Læs mere om supplerende dagpenge her 

Vigtigt!  Du må ikke selv sige dit job op

Hvis du ønsker at stoppe i dit studiejob, så er det vigtigt, at du har sagt op og har haft din sidste arbejdsdag, inden du bliver medlem af a-kassen. Hvis du selv siger op, risikerer du at få tre ugers karantæne i a-kassen.

Alternativt skal din arbejdsgiver afskedige dig, inden du melder dig ledig. Det kan f.eks. være en mulighed i en ansættelse, som forudsætter, at du er under uddannelse.

Hvis du allerede er medlem af a-kassen, er det vigtigt, at du kontakter os, så vi kan rådgive dig bedst muligt.
 

Hvis du har spørgsmål, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Husk at du skal ændre status fra studerende til nyuddannet for at få din dagpengeret, også selvom du starter i job. Ellers kan du miste din dagpengeret - og det tager et år at genoptjene den igen.

Fra studerende til nyuddannet? Husk 14-dages fristen

Når du færdiggør din uddannelse, skal du selv ændre din status. Det har du 14 dage til, så husk at få det gjort – ellers mister du desværre retten til dagpenge, og vil være nødt til at genoptjene den.

Gå ikke glip af sikkerhedsnettet som soloselvstændig eller freelancer. Bliv medlem af AJKS - en af de billigste a-kasser.

Der kan ske uforudsete ting... 

Det er svært at forudse finanskriser og sygdom, og derfor er a-kassemedlemskabet et af de bedste sikkerhedsnet, du kan få. 
I AJKS får du branchespecifik rådgivning og karrierevejledning samt kursustilbud og netværksarrangementer. 

Meld dig ind her 

Første gang du skal søge dagpenge, er der en del at håndtere og sætte sig ind i. Men det bliver lettere!

Sådan søger du dagpenge

Når du bliver ledig og skal have dagpenge, er der meget du skal håndtere og sætte dig ind i.
Vi ved, hvad du skal gøre og hjælper dig gerne. 

Se her hvad du skal gøre