Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Inspiration til din næste rekrutteringsproces

I de seneste år har vi tilbagevendende taget pulsen på rekrutteringsvaner blandt de virksomheder, der har ansat profiler inden for vores medlemmers fagområder. Vil du have inspiration til din næste rekrutteringsproces, så læs artiklen her, hvor vi deler indsigter fra vores seneste rekrutteringsanalyse. 

Er du arbejdsgiver på udkig efter inspiration til din næste rekrutteringsproces? Der kan være værdifuld viden at hente ved at se på, hvad andre arbejdsgivere gør, når de skal rekruttere. 

I AJKS har vi de seneste år udsendt surveys til arbejdsgiverne i de brancher, som vores medlemmer befinder sig i, for at udspørge dem om deres rekrutteringsvaner. Det gør vi for at sikre os, at vi har indsigt i de jobmarkeder vores gode medlemmer arbejder i, og det medvirker også til at vores rådgivning om karriere, jobsøgning og arbejdsliv baserer sig på indhentet data og ikke alene fornemmelser.

Overordnet har vi en viden om vores medlemmer og deres jobmarkeder, som vi er stolte af at bruge i vores arbejde, og vi vil også lade den viden komme arbejdsgiverne til gode. Herunder vil vi dele lidt indsigter, som vi håber kan være til inspiration i din næste rekrutteringsproces. 

Vil du læse hele rekrutteringsanalysen 2022? 

Download den her

 

Stillingsopslag – den fortrukne måde at sikre synlighed

Stillingsopslag er ikke overraskende den mest anvendte rekrutteringskanal – 87,6 % af arbejdsgivere angiver, at de søger via formelle opslag, og forklaringen ligger i, at det ofte er en cooperate beslutning, og at stillingsopslag dertil repræsenterer en grundliggende synlighed og positionering for en del virksomheder.     

Digitale platforme – LinkedIn og Facebook

Digitale platforme som LinkedIn og Facebook udgør et vigtigt kanalvalg for arbejdsgivere: hele 63,8 % af arbejdsgivere peger på LinkedIn som en kanal, der benyttes aktivt – Facebook er typisk den fortrukne kanal i de mere kreative brancher, som fx indenfor TV- og medieproduktion, hvor grupper som ”Find dit film crew” og ”Freelancere og arbejdsgivere i mediebranchen” er eksempler på rekrutteringsplatforme.

I AJKS arbejder vi selv aktivt med LinkedIn som platform til at skabe synlighed om jobs og andre åbninger, og har en base på +6000 medlemmer. En base, som vi tager i brug, når vi hjælper virksomheder med rekruttingsopgaver.

Netværk – en attraktiv rekrutteringsplatform

Mere end hver tredje af arbejdsgivere i AJKS jobmarkeder* angiver, at de rekrutterer via netværk – altså anbefalinger fra egne netværkskontakter, og man kan supplere med, at arbejdsgivere tilsvarende benytter egne netværk til at formidle jobåbninger. Som arbejdsgiver er det værd at overveje at integrere netværk som del af rekrutteringsstrategien. De dygtige profiler, som vi arbejder med, kigger i deres netværk før stillingsopslag.

I al beskedenhed vil vi AJKS gerne tilbyde vores hjælp som netværks- og rekrutteringspartner, da vi har indgående kendskab til profilen på din næste medarbejder og også de udfordringer og behov, der er i de jobmarkeder, de arbejder i. Vi kender dine kommende medarbejdere og de kompetencebehov, der er til opgaveløsning i dit marked.

Arbejdsgivers forventninger til kompetencebehov

I vores dialog med arbejdsgivere fortæller de, at de har følgende forventninger til kompetencebehov.

SoMe opgaver topper med 46,4 %, men også markedsføring (36,4 %), skriftlig kommunikation (33,1 %) og video (33,1 %) ved vi er efterspurgte kompetenceområder blandt virksomheder.

*AJKS favner professionelle fagprofiler i medie- og kommunikationsbranchen og repræsenterer knivskarpe journalister, kommunikatører, tv- og filmmagere, grafikere, webredaktører, digitale designere, oversættere, tekstforfattere, markedsføringstalenter og kunstnere. Vores medlemmer har kompetencerne og erfaringerne til at løse alle typer formidlingsopgaver. Kort og godt - faglighed og opgaveløsning på alle niveauer.

AJKS tilbyder gratis hjælp til rekruttering 

Har du brug for en ekstra hånd til løsning af forskellige formidlingsopgaver, så kan vi hjælpe dig. 

Vi tilbyder:

  • Formidling af jobopslag, freelanceopgaver eller vikariater  
  • Information om og hjælp til at benytte tilskudsordninger ifm. ansættelser
  • Sparring og dialog om, hvad vores medlemmer kan bidrage med i forhold til jeres virksomhed, produkt eller kunder 

Vil du vide mere, eller har du behov for gratis hjælp til at finde din næste medarbejder, så send os en mail eller ring til os for at få en uddybende snak. Du kan kontakte os på tlf. 3342 8001 eller på mail rekruttering@ajks.dk

Måske er vejen til din næste ansættelse gennem virksomhedspraktik eller løntilskud. Læs mere om dine muligheder her.

Om løntilskud og virksomhedspraktik

Vil du vide mere om dine muligheder for at ansætte en medarbejder i løntilskud? Du kan ansætte en medarbejder i løntilskud hos både offentlige og private arbejdsgivere,
herunder også i enkeltmandsvirksomheder. Arbejdet skal udføres i Danmark.

Læs videre her

Hent vores flyers om mulighed for at få gratis hjælp til at rekruttere din næste medarbejder

Download flyer om gratis hjælp til rekruttering

Vi kan hjælpe dig og din virksomhed med at finde det rette match - kvit og frit. 

Download flyer om annonceringsmuligheder
Download flyer om rekrutteringsmuligheder

AJKS' rekrutteringsteam hjælper dig med alt fra annoncering til at udvælge det rigtige match. Tag fat i Søren eller Rasmus og hør om dine muligheder.

Kontakt vores rekrutteringsteam

AJKS hjælper dig med alt fra annoncering til at udvælge det rigtige match. Det er gratis for virksomheder. 

Kontakt os her