Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

AJKS genoptager sager for EU-borgere, der fik afslag på dimittendrettigheder grundet indrejseforbud pga. Covid-19 restriktioner

STAR - Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har besluttet, at a-kasserne skal genoptage vurderingen af dimittendrettigheder for EU-borgere, der fik afslag på rettighederne i forbindelse med Coronaepidemien.

En del EU-borgere der færdiggjorde en dansk uddannelse under corona, var afskåret fra indrejse i Danmark forud for uddannelsen grundet Covid-19 restriktioner. Det betød, at de ikke opfyldte kravet om bopæl og ophold før deres uddannelses begyndelse og 2 uger efter uddannelsens afslutning, da de søgte om dimittendrettigheder.

Efter en ny vurdering er STAR kommet frem til, at bopælskravet under Corona strider imod EU-retten, og at der er tale om forskelsbehandling, da danske statsborgere ikke har haft samme indrejserestriktioner.

Derfor skal alle a-kasser nu genoptage sager for de EU-borgere, der har fået afslag på baggrund af opholdskravet i forbindelse med COVID-19 restriktionerne.

Har du, eller nogen du kender, fået afslag på dimittendrettigheder i AJKS på baggrund af opholdskravet i forbindelse med COVID-19, så kontakt AJKS på selvbetjeningen eller telefon 3342 8001.

 

I AJKS har du din egen personlige a-kasse-vejleder

Find din a-kassevejleder

Her er en af de store fordele ved at være medlem af en lille a-kasse.
Hos AJKS har du din egen personlige a-kassevejleder.  

Du kan se din vejleder lige her 

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Faglige og sociale arrangementer

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Få karrierevejledernes guides og artikler til jobsøgning, arbejdsliv, karriere og meget mere.

Artikler om karriere og jobsøgning

Få tips til din jobsøgning og karriere fra AJKS' karrierevejledere i vores arkiv, hvor vi deler artikler, videoer og guides.