Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Privatlivspolitik og brugen af cookies

AJKS videregiver ikke dine oplysninger til tredjepart. Vi behandler dine data fortroligt og naturligvis i henhold til persondataloven. Bliv klogere på vores datapolitik og brug af cookies nu.

Behandling af persondata

Når du er medlem af AJKS, vil de oplysninger, du giver os i forbindelse med dit medlemskab blive registreret i vores medlemssystem. De oplysninger, vi har om dig, bliver behandlet fortroligt og bruges kun til at kunne rådgive dig, varetage dine interesser, servicere dig bedst muligt og orientere dig om vores aktuelle tilbud. Dine adresseoplysninger bliver løbende opdateret fra CPR-registret.

Vi videregiver kun oplysninger, når det er påkrævet af lovgivningen.

Når du indsender indmeldelsesblanketten, giver du samtykke til, at vi kan registrere og behandle dine oplysninger, og at vi sender medlemsinformation (via Selvbetjeningen, til din mail eller med posten) samt medlemstilbud i form af diverse aktiviteter, blandt andet via vores nyhedsbrev.

Du kan altid få indsigt i dine personoplysninger samt opdatere de registrerede oplysninger ved at logge ind på Selvbetjeningen på ajks.dk eller kontakte os.

Hvis du ønsker at klage, kan du kontakte Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K

Privatlivspolitik

Nedenfor kan du læse vores politik på området.

1. Formål

Formålet med AJKS´ persondatapolitik er at forklare, hvordan vi indsamler, beskytter og anvender personoplysninger. Vi respekterer fuldt ud alle ønsker om hemmeligholdelse af personlige oplysninger, og vi er opmærksomme på behovet for hensigtsmæssig beskyttelse og forsvarlig behandling af alle personlige oplysninger, som vi modtager. Det er AJKS målsætning at beskytte dine personlige oplysninger, uanset hvorfra disse oplysninger indsamles, hvordan de videregives eller opbevares.

Personlige oplysninger dækker her alle oplysninger, der kan bruges til at identificere en person, herunder, men ikke begrænset til vedkommendes for- og efternavn, privatadresse eller anden fysisk adresse, e-mailadresse eller andre kontaktoplysninger, uanset om de vedrører vedkommendes private bopæl eller arbejdsplads.

2. Hvilke personoplysninger indsamler AJKS?

AJKS har brug for visse personoplysninger for at kunne administrere dit medlemskab, levere målrettet information, ekspedere bestillinger og øvrige tjenester til dig. AJKS indsamler kun de personoplysninger, som er nødvendige for at levere en ydelse til dig.

3. Hvordan indsamler AJKS personoplysninger?

Ud over de oplysninger, som du selv afgiver i forbindelse med din indmeldelse eller hvis du interagerer med AJKS, fx når du tilmelder dig et arrangement, anvender hjemmesiden cookies. Cookies er digitale informationspakker, som hjemmesiden lagrer på din harddisk. Der lagres ikke personhenførbare oplysninger i en cookie.

En cookie er således en tekstfil, der sendes til din browser fra en web-server og lagres på din computers harddisk. Du kan sætte din browser til at informere dig, når du modtager en cookie, eller du kan vælge at slå cookies helt fra.

For hvert besøg på hjemmesiden – uafhængigt af tilstedeværelsen af en cookie – opbygger AJKS logstatistik. Logstatistik betyder, at et statistiksystem opsamler information, som kan give et statistisk billede af, hvor mange besøgende hjemmesiden har haft, hvor de kommer fra, på hvilken del af websitet dette forlades mm.

4. Sikkerhed

AJKS har implementeret såvel tekniske som organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger, der har til formål at beskytte dine oplysninger mod hændelig eller ulovlig tilintetgørelse, at de fortabes eller forringes, samt mod at de kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med loven om behandling af personoplysninger.

5. Links

Hjemmesiden indeholder links til andre hjemmesider. Vær opmærksom på, at du ved at klikke på sådanne links, bliver ført til en anden hjemmeside. Vi opfordrer dig til altid at læse disse hjemmesiders persondatapolitik, da deres procedure for indsamling og behandling af personoplysninger kan adskille sig fra AJKS

6. Opdatering af og indsigt i oplysninger

Som registreret hos AJKS har du altid ret til at gøre indsigelse mod registreringen og du har ret til indsigt i hvilke oplysninger, der er registreret om dig. Disse rettigheder har du efter persondataloven og henvendelse i forbindelse hermed rettes til Betina Nielsen via e-mail: persondata@ajks.dk eller telefon 33 42 80 01

7. Sletning af persondata 

I AJKS sletter vi gerne personoplysninger, enten på anmodning fra dig eller automatisk ved udløb af vores generelle slettefrist på 8 år. Fristen er betinget af, hvilke oplysninger der er tale om og til hvilket formål data anvendes, da AJKS som a-kasse er underlagt a-kasselovgivningen og derfor ikke bare må slette persondata.

I AJKS gælder følgende slettefrister

Som medlem af AJKS vil dine persondata vedrørende din ret til dagpenge, efterløn mv. først blive slettet 8 år efter, at du har nået pensionsalderen. Du kan altså ikke få dine persondata vedrørende dit a-kassemedlemskab slettet løbende.

Som tidligere medlem af AJKS vil dine persondata vedrørende dit a-kassemedlemskab automatisk blive slettet 8 år efter, at dit medlemskab er ophørt. Har du indbetalt til efterlønsordningen vil dine oplysninger dog først blive slettet 8 år efter, at du har nået pensionsalderen.

Ved pensionsalderen eller dødsfald slettes dine personoplysninger vedrørende din ret til dagpenge, efterløn mv. efter 8 år.

8. Kontakt AJKS

Hvis du har spørgsmål til nærværende persondatapolitik, vores behandling af personoplysninger eller dit forhold til AJKS i øvrigt, så er du meget velkommen til at rette henvendelse til os på persondata@ajks.dk eller tlf. 33 42 80 01.

Cookie - hvad er det?

En cookie er en tekstfil. Den giver os mulighed for at gemme viden om din adfærd på ajks.dk

Ifølge webstatistikken kan vi forbedre siden, så du kan komme nemmere til de informationer, du søger. 

Slet cookies - hvordan?

Hvis du ikke ønsker cookies, kan du slette det fra din computer. Hvordan du sletter cookies afhænger af, hvilken browser du bruger.

Er du en PC-bruger med nyere browser kan du slette dine cookies ved at klikke på genvejstasterne: CTRL + SHIFT + Delete.

Virker genvejstasterne ikke eller bruger du en MAC, skal du starte med at finde ud af, hvilken browser du bruger og herefter klikke på de relevante links:

Fandt du den information du søgte