Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Genoptjening af dagpenge: Har du opbrugt din dagpengeret?

Når du modtager dagpenge, indhenter vi oplysninger om den beskæftigelse, du eventuelt har haft, siden du fik din dagpengeret. Arbejdet opgøres på en beskæftigelseskonto. Timerne på din beskæftigelseskonto kan forlænge dine dagpenge, hvis du har opbrugt din dagpengeret. Læs om dine muligheder nu.

Din dagpengeret ophører når:
 

  • Du har brugt alle timer af dine dagpenge
  • Det er mere end tre år siden, du begyndte at få dagpenge

Før din dagpengeperiode udløber, sender vi dig et brev i selvbetjeningen, så du kan kontakte os og vi sammen kan kigge på dine muligheder fremadrettet. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

 

Hvis du har arbejdet parallelt med dagpengene, kan du måske forlænge din dagpengeret

Har du ikke haft nok timer til at genoptjening af en ny dagpengeret (1.924 timer som fuldtidsforsikret /1.258 som deltidsforsikret), har du mulighed for at forlænge din dagpengeret med op til 1.924 timer som fuldtidsforsikret og 1.560 timer som deltidsforsikret. 

Det kan du, når du har arbejdet parallelt med dagpengene.

Sådan forlænges dagpengeperioden

For at forlænge din dagpengeperiode kigger a-kassen på, hvor mange timer du har arbejdet, siden du sidst fik en dagpengeret og frem til det tidspunkt, hvor din dagpengeret ophører. Dine timer er registreret på din beskæftigelseskonto.

Alle løntimer, der er indberettet af din arbejdsgiver til indkomstregisteret, tæller med i beregningen. Timerne må ikke være mere end tre år gamle.

Herefter fordobles timerne. De fordoblede timer bruges til forlængelse.

Eksempel på genoptjening af dagpenge efter de nye regler

Du har fået indberettet 450 løntimer.

De er registreret på din beskæftigelseskonto. Timerne fordobles til 900 timer. Det giver dig 900 timers mulig forlængelse.

Referenceperioden forlænges også

Man kalder den periode, du skal bruge din dagpengeret i, for referenceperioden. Hér tredobles dine timer fra beskæftigelseskontoen og omregnes til måneder. Det giver i dette eksempel 1.350 timer, der igen divideres med 160,33, hvis du er fuldtidsforsikret og 130, hvis du er deltidsforsikret.

Resultatet bliver, at du som fuldtidsforsikret får mulighed for at forlænge referenceperioden med 8 måneder + 1 måned = 9 måneder.

Løbende forlængelse af dagpengeretten

Du skal løbende søge om det antal timer, du ønsker at bruge af beskæftigelseskontoen og forlænge din dagpengeret med. Det gør du, når du udfylder og indsender dit dagpengekort.

Forlængede timer kan ikke bruges til genoptjening af dagpenge

Du skal være opmærksom på, at når du bruger timerne til at forlænge din dagpengeret, kan de ikke længere bruges til at optjene en ny dagpengeret med.

I det nævnte eksempel betyder det, at bruger du 74 timer til at forlænge din dagpengeret, så bruger du 37 timer af din beskæftigelseskonto.

Du kan højst forlænge din dagpengeret med 1.924 timer som fuldtidsforsikret og 1.560 som deltidsforsikret og din referenceperiode med 18 måneder.

Læs mere her: Hvor mange dagpenge kan jeg få, og hvor længe?

Optjener du dagpenge via timer eller indkomst?

Efter de nye dagpengeregler kan du optjene en ny dagpengeret og dagpengeperiode enten på baggrund af timer eller indkomst. 

3 fakta om genoptjening af dagpenge via timer

  1. Det arbejde, du har haft i løbet af din ledighedsperiode, bliver talt sammen
  2. Vi indhenter de arbejdstimer og indtægter, som din arbejdsgiver har indberettet til SKATs indkomstregister
  3. Når du har samlet følgende timer, udløser det en ny dagpengeret på i alt 3.848 timer som fuldtidsforsikret og 3.120 timer som deltidsforsikret:
  • Som fuldtidsforsikret kræver det 1.924 timers ustøttet arbejde inden for de seneste tre år
  • Som deltidsforsikret kræver det 1.258 timers ustøttet arbejde inden for de seneste tre år

Genoptjening af dagpenge via indkomst

Har du ikke haft timer i løbet af din ledighedsperiode, eller har du brugt timerne til forlængelse, kræver det følgende indkomst (i 2024) for at udløse en ny dagpengeret:

  • Som fuldtidsforsikret kræver det 263.232 kroner (max 21.936 kr. pr. måned) fra ustøttet arbejde inden for de seneste tre år
  • Som deltidsforsikret kræver det 175.488 kroner (max 14.624 kr. pr. måned) fra ustøttet arbejde inden for de seneste tre år

 

Andre muligheder, hvis du har opbrugt dine dagpenge

Du har også andre muligheder, hvis dine dagpenge er opbrugt.

Efterløn 

Hvis du har ret til efterløn og har nået din efterlønsalder, kan du gå på efterløn.

Seniorjob

Hvis du har opbrugt din dagpengeret mindre end fem år før, du når efterlønsalderen, og i øvrigt har ret til efterløn, har du har mulighed for at få et seniorjob.

Få personlig rådgivning om genoptjening af dagpenge

Hvis du har spørgsmål til din dagpengesituation, er du meget velkommen til at kontakte AJKS. Du kan skrive til os via selvbetjeningen eller give os et kald på 3342 8001.

Se hvor mange dagpenge du kan få og hvor længe

Hvor lang er dagperioden, hvad er dagpengesatsen og hvor meget får du som nyuddannet? Bliv klogere på hvor mange dagpenge du kan få og hvor længe nu.