Tilladelse til selvstændig virksomhed samtidig med efterløn
Det forudsætter altid a-kassens tilladelse at drive selvstændig virksomhed samtidig med efterløn. Tilladelsen kan aldrig gives med tilbagevirkende kraft og det kan være ret vanskeligt at få en sådan tilladelse, så kontakt os i god tid.
For at få efterløn, er det altid udgangspunktet, at din selvstændige virksomhed er endeligt ophørt – altså helt lukket eller solgt.
Læs mere: Luk virksomheden - hvordan gør du?
Derudover skal du opfylde et såkaldt ”indkomstkrav” for at kunne gå på efterløn. Læs mere om indkomstkravet nu.
Under visse betingelser, kan du få a-kassens tilladelse til at drive virksomhed samtidig med, at du modtager efterløn.
Det gælder uanset hvilken form for virksomhed du driver – og altså uanset om du er selvstændig som hovedbeskæftigelse og ønsker at gå på efterløn på nedsat tid, eller om du ønsker at drive virksomhed som din bibeskæftigelse.
Det er vigtigt, at du tager kontakt til a-kassen i god tid, hvis du ønsker at drive virksomhed samtidig med efterløn. Det forudsætter altid a-kassens tilladelse og tilladelsen kan aldrig gives med tilbagevirkende kraft.
Der er fire forskellige typer af tilladelser. Betingelserne for at få tilladelsen, er forskellige, alt efter hvilken form for tilladelse du søger.
Læs mere:
- 400 timer som bibeskæftigelse
- Selvstændig virksomhed i 80,17 time pr. måned
- Selvstændig virksomhed i 962 timer om året
Hvis der er tale om en enkeltstående opgave
A-kassen kan give tilladelse til en enkeltstående opgave, der har karakter af selvstændig virksomhed. Opgaven må ikke strække sig over en periode på mere end seks måneder og du må ikke bruge mere end 400 timer på opgaven.
Opgaven skal udføres i Danmark, Færøerne, Grønland, i et andet EØS-land eller i Schweiz.