Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Pris for a-kassen

Udover tårnhøj medlemstilfredshed, er AJKS også en af landets billigste a-kasser. Bliv klogere på dit udbytte af et medlemskab i AJKS samt a-kasser priser og kontingent nu.

A-kasse priser i 2024

For fuldtidsforsikrede er kontingentet for a-kassen 481 kroner pr. måned. For deltidsforsikrede er dit kontingent 353 kroner pr. måned. Du skal betale kontingent hver kvartal, og det skal forudbetales.

Hvis du søger fuldtidsjob på 37 timer, så skal du være fuldtidsforsikret. Hvis du ikke vil have et fuldtidsjob, men maksimalt kan og vil arbejde 30 timer om ugen, så skal du være deltidsforsikret. 

Pris for efterlønsordning

Pris for efterlønsordningen er 548 kroner pr. måned som fuldtidsforsikret, 365 kroner som deltidsforsikret. Læs mere om efterlønsordningen nu.

Modtager du efterløn, så skal du ikke betale til ATP, og så slipper du lidt billigere. Dit kontingent vil så være henholdsvis 476 kroner eller 353 kroner – afhængigt af om du er fuld- eller deltidsforsikret.

Få a-kasse for 0 kr., hvis du er studerende og under 30 år

Hvis du er studerende, kan du som udgangspunkt være gratis medlem af AJKS i fem år. Der er dog nogle undtagelser for gratis a-kasse medlemskab for studerende.

Læs mere: Studerende hos AJKS

Hvilken a-kasse skal du vælge?

Hvis du mister dit job og din indtægt, og du ikke er medlem af en a-kasse, så kan du måske få kontanthjælp. Er du berettiget til kontanthjælp, svarer kontanthjælpen til cirka halvdelen af, hvad du ville få på dagpenge.

Er du nysgerrig på hvad a-kasse priser er generelt, kan du sammenligne a-kasse priser her: Hvad koster det i de andre a-kasser?

Hvornår kan du blive fritaget for kontingent til a-kassen? 

Har du mistet retten til dagpenge? Hvis du mister din ret til at få dagpenge kan du blive fritaget for at betale kontingent, hvis du også opfylder følgende kriterier:

  • Du skal være ledig og tilmeldt jobcentret som ledig uden ydelse
  • Du må ikke modtage hjælp til forsørgelse, som fx kontanthjælp.

Hvis du vil søge om kontingentfritagelse, så skal du gøre det skriftligt i selvbetjeningen. Du kan først blive fritaget for betaling af kontingent fra den dato vi modtager din skriftlige ansøgning.