Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

AJKS Podcast | Succes i dagpengeland

Ikke alle lander lige blødt i dagpengeland. Mange dimittender skal vænne sig til den nye hverdag, og det er hvad denne podcast handler om. I hvert af de fem episoder møder du et AJKS-medlem, som fortæller om, hvordan overgangen fra studerende til jobsøgende udfordrede dem, hvilke erfaringer de gjorde sig, og hvilke vendepunkter de har haft. Lyt med og få deres gode råd. 

Rikke, 28 år, København, Cand. mag. i Journalistik

Episode 1 | Rikkes historie | Hvad gør man, når det at være ledig begynder at fylde i alle andre områder af ens liv?

Rikke, 28 år, København, Cand. mag. i Journalistik

Det starter med gode dage. Rikke nyder livet med serier og podcast, som hun endelig har tid til at følge med i. Men da hun har været ledig i 2-3 måneder, begynder hun at mærke presset.

Hun når at tage sin nyerhvervede journalistuddannelse op til overvejelse, for hun oplever ikke andet end standardafslag i sin jobsøgning, og bliver derfor i tvivl om den vej, hun har valgt. At være ledig påvirker alle andre områder af hendes liv.

Hun har ingen titel. Hun er “bare” ledig. Det sætter tanker i gang: Er jeg god nok? Har jeg lært nok på studiet? Kan jeg byde ind med noget? Rikke får et godt råd - hun starter i virksomhedspraktik. Og det ændrer hendes syn på, hvad en titel betyder for hendes identitet.

Frederik, 26 år, Odense, Cand. mag i International Virksomhedskommunikation

Episode 2 | Frederiks historie | En 100 meter sprint mod alle de andre

Frederik, 26 år, Odense, Cand. mag i International Virksomhedskommunikation

Corona sætter en stopper for de planlagte kaffemøder, og der skal en ny strategi til for at komme i betragtning hos virksomhederne. De første 20 ansøgninger, han sender afsted, ender med radiotavshed. Samtidig ser han tidligere studiekammerater lande jobs, mens han selv går til møder på jobcentret, der føles meningsløse. 

Frederik bliver misundelig. Han vil jo også gerne selv lykkes. Det er som en 100 meter sprint mod alle de andre.

Han indser, at der er flere veje til drømmejobbet end den direkte. Det leder ham på en jobvej, han aldrig havde forudset.

Lasse, 29 år, Storkøbenhavn, Journalist

Episode 3 | Lasses historie | tro, håb og tålmodighed

Lasse, 29 år, Storkøbenhavn, Journalist

Det er nemmere at være to jobsøgende end at være alene. I hvert fald for Lasse, der i det første stykke tid nød tiden på dagpenge med sin kæreste, der også var nyuddannet og jobsøgende. Så lander hun sit job, og Lasses hverdag ændrer sig.

Han får svært ved at holde motivationen, men udvikler undervejs en række strategier til at sørge for at holde håbet oppe og tro på, at jobbet nok skal komme. Om det er det, der medfører et 180 graders skift på bare halvanden uge, må du selv vurdere, når du hører Lasses historie.

Cæcilie, 27 år, Aalborg, Journalist

Episode 4 | Cæcilies historie | Fuldtid, freelancer, eller deltid?

Cæcilie, 27 år, Aalborg, Journalist

Da Cæcilie møder systemet for første gang, føler hun sig kontrolleret af dagpengesystemet, og det giver ikke den følelse af frihed, som hun havde håbet på. Men efterhånden som jobsøgningen bliver rutine, er dagpengelivet alligevel ikke helt skidt.

Undervejs får hun en erkendelse om sit fremtidige arbejdsliv, som hun indtil nu ikke har turde sige højt. Lyt med, hvis du er i tvivl om, hvorvidt et 37-timers job er din fremtidsdrøm.

Nicolai 24 år, Aarhus, Kommunikatør

Episode 5 | Nicolais historie | Får jeg nogensinde et job?

Nicolai 24 år, Aarhus, Kommunikatør

Nicolai stryger ud på arbejdsmarkedet, håbefuld og en lille smule forvirret, da han bliver færdiguddannet. Han finder drømmejobbet i et stillingsopslag, kommer til en samtale, som han selv synes gik rigtig godt.

Men han får afslag, og må forberede sig på, at drømmejobbet er ikke første stop. Han lærer at navigere i uvished, kommer ud af jobsøgningsboblen, og tager nogle gode erfaringer med sig, som han deler med dig, hvis du lytter med.

I AJKS har du din egen personlige a-kasse-vejleder

Find din a-kassevejleder

Her er en af de store fordele ved at være medlem af en lille a-kasse.
Hos AJKS har du din egen personlige a-kassevejleder.  

Du kan se din vejleder lige her 

Mød andre AJKS'ere på vores events; vi har både workshops og webinarer hver måned.

Masser af månedlige events og webinars - også til dimittender! 

Er du dimittend og klar på at brænde igennem med din jobsøgning?
Hop på vores næste CV- eller ansøgningswebinar og få masser af tips og tricks. 

Se kommende events her 

Hent din lynguide til a-kasse og jobsøgning her

Lynguide til nyuddannede 

Få en glidende overgang fra studielivet til jobsøgning og a-kasseland. 

Hent vores lynguide her