Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

AFLYST Netværk for nyuddannede: Kom godt igennem overgangen fra dimission til karrierestart

Kom og mød andre nyuddannede, som du kan sparre med om alt fra den gode ansøgning til de følelsesmæssige rutsjeture, der er forbundet med at være jobsøgende.

Netværk for nyuddannede

Jacob Nielsen

Hvornår

12. juli 2019 14:00-16:00

Hvor

Gl. Strand 44, 1202 København K

Pris

Gratis

Type

Netværk

Overgangen fra at være studerende til at skulle være jobsøgende og etablere en karriere kan være lidt af en udfordring.

Pludselig er der ikke længere nogle, der strukturerer ens hverdag med skemaer og læseplaner, og det sociale liv skal i langt højere grad opsøges. I stedet starter man en ny tilværelse, hvor undervisning, studiegrupper og fredagsbarer er skiftet ud med jobansøgninger, dagpengekort og møder på jobcentret.

At være nyuddannet og jobsøgende er ikke let, for der er mange ting at forholde sig til. Man skal finde ud af, hvilken vej man ønsker at tage sin karriere, hvor det er muligt at komme til at arbejde, hvordan man lander det første job og meget mere. Det er en meget individuel proces, og derfor kan man hurtigt komme til at føle sig meget alene med den.

Med netværket her ønsker vi at hjælpe vores nyuddannede godt igennem overgangen fra studie til karrierestart ved at give dem et socialt samlingspunkt. Her vil du blandt andet kunne sparre med andre om jagten på det første job, og hvordan man skaber gode arbejdsforhold for sig selv undervejs.

Det er vores medlem Asger Gillesberg, der er initiativtager til og ansvarlig for netværket.

 

Hvem kan deltage i netværket?

Netværket er for alle AJKS’ nyuddannede medlemmer. Så om du er en nyudklækket kandidat, eller du har været i gang med jobsøgningen et par måneder, er du velkommen.

Der vil både være hjælp at hente til at komme godt fra start med jobsøgningen og mulighed for at blive inspireret til alternative veje mod det famøse første job.

 

Hvad vil du få ud af at deltage?

Da netværket er helt nyt, vil du i høj grad være med til at præge, hvordan møderne fremadrettet kommer til at se ud.

Tanken er dog, at møderne skal foregå som et samlingspunkt, hvor medlemmerne på kryds og tværs finder sammen og diskuterer de udfordringer, de hver især står over for.

Nogle af temaerne kunne være:

  • Hvordan strukturerer man sin hverdag omkring jobsøgning?
  • Hvordan skaber man trivsel og undgår stress?
  • Hvordan skriver man det gode CV og den gode ansøgning?
  • Hvordan bruger man LinkedIn effektivt i sin jobsøgning?
  • Hvordan udnytter man bedst muligheden for virksomhedspraktik?
  • Hvordan ændrer man sit mindset fra at være jobtager til at være jobskaber?

 

Netværket vil også åbne for muligheden for, at du kan finde sammen med andre medlemmer i et mindre arbejdsfællesskab.

Fællesskaberne kan give dig nogle “kolleger” at mødes med en eller flere gange om ugen, hvor I kan snakke om alt lige fra de seneste ansøgning til weekendens udskejelser.

 

Hvem er Asger Gillesberg?

Asger er uddannet journalist med en professionsbachelor fra DMJX og en kandidat fra Aarhus Universitet. Han blev færdig i sommeren 2018.

Han tog initiativet til netværket efter at have haft flere samtaler med andre nyuddannede, der gengav de oplevelser, han selv havde haft som jobsøgende. Blandt andet at det kan være ret ensomt at sidde hjemme i lejligheden og skrive ansøgninger fem dage om ugen.

I løbet af sin egen ledighedsperiode har Asger stiftet bekendtskab med en stor del af litteraturen om, hvordan man skriver en god ansøgning, bliver jobskaber i stedet for jobtager m.m.

 

OBS: Da Asger er medlem og ikke ansat i AJKS, repræsenterer han ikke A-kassen eller dens holdninger.