Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Kursus gav Christina et job

Et kursus i online marketing skulle egentlig bare hjælpe Christina Palikaras til at sætte ord på de kompetencer, hun allerede havde. Men kurset førte til meget mere end det: Ny viden, nyt netværk og et løntilskudsjob i Erhvervs- og Vækstministeriet.

Christina Palikaras

Julie Bech Willemoe Christina Palikaras

Hvad er det egentlig, jeg kan? tænkte 45-årige Christina Palikaras, da hun satte sig ned for at skrive jobansøgninger.

De sidste tre år havde Christina arbejdet som PR- og kommunikationsmedarbejder i en sportsvirksomhed, men en sparerunde sendte hende i januar 2015 ud i ledigheden. At profilere virksomheden på diverse sociale medier, SEO-optimering og Google-analyser havde været en del af Christinas ansvarsområder, og på regionernes positivliste for kurser til højtuddannede ledige faldt hun over et kursus i online markedsføring, som hun tænkte, ville kunne hjælpe hende med at få sat ord på sine kompetencer.

Kurset, der foregik hos Bigum&Co, varede seks uger, indfriede til fulde Christinas forventninger og mere til.

"Jeg blev ikke bare skarpere på, hvad jeg kunne, men også helt ny viden, blandt andet om blogging og email-marketing, som jeg ikke havde beskæftiget mig med før. Desuden fik jeg et helt nyt netværk og ses stadig med to af de andre deltagere, som også er jobsøgende. Vi sparrer utroligt meget med hinanden." bemærker Christina.

Tænk længere end din næsetip

Christina er typen, der ikke venter på, at andre undersøger hendes muligheder. Sideløbende med kurset begyndte hun i virksomhedspraktik hos konsulenthuset Marketing Lion, og selvom det var lidt af en mundfuld at gøre begge dele på en gang, er det også en kombination, hun kan anbefale.

"Jeg har gode talegaver, så jeg ringede bare op, forklarede min situation og spurgte, om de var interesserede i at få mig ud. Det var de, og på den måde fik jeg mulighed for at prøve de ting af, jeg lærte på kurset, med det samme."

Løntilskudsjob var også en mulighed, der tiltalte Christina, men tanken om, at man skulle have været ledig i seks måneder, før man kunne få det tilbudt, slog hende lidt ud.

"Det nævnte jeg på kurset, og så var der en af de andre, der gjorde mig opmærksom på, at når man er enlig forsørger, som jeg er, kan man faktisk komme i løntilskudsjob med det samme."

I juni begyndte Christina i løntilskudsjob som kommunikationsmedarbejder på Herlev Hospital, men skiftede siden til Erhvervs- og Vækstministeriet, hvor hun i højere grad føler, at hun får brugt sine kompetencer.

"Her arbejder jeg med ekstern kommunikation og profilering af ministeriet. Jeg har for eksempel lige mere end fordoblet antallet af deltagere til et kursus ved at omformulere kursusbeskrivelsen fra embedsmandssprog til frisk pust" konstaterer Christina med begejstring i stemmen.

Ved jobsamtalen blev kurset i online markedsføring fremhævet som væsentlig årsag til, at Christina kom i betragtning, og skulle hun give et råd til andre, der ønsker at videreuddanne sig, mens de er jobsøgende, er det:

"Tænk længere end din egen næsetip, og find ud af, hvad arbejdsgiverne efterspørger. Der kan AJKS være en stor hjælp, fordi de er oppe på beatet med, hvad der rører sig ude i virksomhederne. Nogle tænker, at det er ydmygende at skulle søge løntilskudsjob, når man har en lang uddannelse, men det kan jeg også varmt anbefale. Du får lov til at vise, hvad du kan og får masser af skulderklap for det" konkluderer Christina, der indtil videre er ansat i Erhvervs- og Vækstministeriet frem til januar 2016.

Af Pia Melander Guilbert