Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Graduateforløb for nyuddannede: 40.000 kroner med i rygsækken til uddannelsesstilling

Er du nyuddannet og ledig, har du nu mulighed for at få 40.000 med til lønforhandling, når du søger uopfordret i små og mellemstore virksomheder (SMV). Du vil blive klædt godt på til at løse udviklingsopgaver hos SMV'erne gennem introkursus, graduatenetværk og mentorordning.

Søg uopfordret i SMV'er, så har du mulighed for at få 40.000 med til lønforhandlingen.

 

 

Infomøde om Graduateforløb


Vi holder infomøde om graduateforløbene torsdag den 7. oktober fra  9.30-11.00.

Her kommer vi bl.a. ind på:

  • Introduktion om Graduateforløb – for hvem og hvordan.
  • Sådan kommer du i dialog med en SMV

Læs mere og tilmeld dig

AJKS har sammen med Akademikerkampagnen og flere andre søgt og fået bevilget penge til at gennemføre graduateforløb for dimittender. 

Hvad er et graduateforløb?

Et graduateforløb betyder, at du som dimittend bliver ansat i en uddannelsesstilling i en mindre virksomhed. Du skal selv ud og søge uopfordret, men karrierevejlederne i AJKS hjælper gerne med processen. Tjek også vores eventkalender, hvis du vil vide mere om netværk og uopfordret jobsøgning. 

Inden du starter dit graduateforløb, får du et introkursus, som ruster dig med en god forretningsforståelse for SMV'ere samt en konkret værktøjskasse til brug i dit kommende graduateforløb. Introkurset kan også foregå i den virksomhed, du ansættes hos. 

Hvad er kravene?

  • Du skal være jobsøgende og dagpengeberettiget på dimittendsatsen, og have en videregående uddannelse. 
  • Graduateforløbet gælder kun hos SMV'er (små- og mellemstore virksomheder med max. 249 medarbejdere).  
  • Den løn, du bliver ansat til hos virksomheden, skal svare til lønniveauet for sammenligneligt arbejde indenfor staten.

Hvordan er processen? 

  1. Du kan enten selv finde en virksomhed, som du vil i forløb hos, eller du kan blive rekrutteret ved at oprette en profil på akademikerbasen.dk
  2. Når du har fundet en virksomhed, eller er blevet rekrutteret til en virksomhed, du vil i graduateforløb hos, aftaler I en ordinær ansættelse. Lønnen skal forhandles, men virksomheden får et tilskud på 10.000 kroner pr. måned i de 4 måneder, hvis ansøgningen godkendes. 
  3. Så er det virksomhedens tur til at handle. De skal ansøge om graduateprogrammet på graduatesmv.dk, som indstiller virksomheden til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det er dem, der bevilliger tilskuddet, hvis ansøgningen godkendes. 
  4. Når ansøgningen er godkendt, starter du på dit introkursus som beskrevet ovenover. 
  5. Efter introkursus samarbejder du med virksomheden om udvalgte problemer og arbejdsopgaver i 4 måneder. Du bliver undervejs en del af et graduatenetværk og får samtidigt støtte fra en mentor, så du lander godt i din ansættelse. 

Vil du vide mere?

Graduateforløbet har sin egen hjemmeside, hvor du kan få meget mere information: www.graduatesmv.dk

Er du interesseret i graduateforløbet, vil vi anbefale dig at hente denne folder: vejledning til dimittender >

Hvis du allerede har en virksomhed, som du kunne tænke dig at samarbejde med i graduateforløb, kan du downloade denne folder >

Du kan også læse FAQ her >

Graduateprogrammet starter op i august, og der er 185 forløb, som uddeles efter først til mølle-princippet. Du kan kontakte karrierevejlederne eller din a-kassevejleder for nærmere info, og vi afholder et infomøde om graduatesforløb snart - hold øje i vores eventkalender. 

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
I AJKS har du din egen personlige a-kasse-vejleder

Find din a-kassevejleder

Her er en af de store fordele ved at være medlem af en lille a-kasse.
Hos AJKS har du din egen personlige a-kassevejleder.  

Du kan se din vejleder lige her 

Alle medlemmer kan benytte sig af AJKS' karriererådgivning.

Jacob Nielsen

MØD DINE KARRIEREVEJLEDERE

Vi kan vejlede dig om jobsøgning, ansøgninger og karriere, samt håndtere individuelle problemstillinger ud fra et work/life balance perspektiv.

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Faglige og sociale arrangementer

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge.