Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Har du styr på ferie og feriedagpengene?

Det nye ferieår startede 1. september. Husk, at du kan bruge din restferie og feriedagpenge helt frem til den 31. december. Hvis du har været på barsel eller har været ledig mellem 1. september 2023 og 31. august 2024, så har du måske feriedagpenge til gode.

 

Når du arbejder, optjener du ferie. På samme måde optjener du løbende ret til feriedagpenge, hvis du modtager dagpenge, barselsdagpenge eller EØS-dagpenge. Begge dele har du 16 måneder til at holde.

Ferieåret er på 12 måneder og løber fra 1. september til 31. august. Men du har 16 måneder til at holde ferien i, så det betyder, at du kan holde din restferie fra sidste ferieår frem 31. december 2024.

Hvis du har optjent ferie hos en tidligere eller nuværende arbejdsgivere, skal du bruge den, før du kan søge om dine feriedagpenge.
 

Har du feriedagpenge til gode?

Hvis du har været på barsel eller har været ledig mellem 1. september 2023 og 31. august 2024, så har du måske feriedagpenge til gode.

Vil du vide om du har feriedagpenge til gode – og evt. hvor mange, så kan du tjekke dine optjente feriedagpenge. Det gør du ved at logge på selvbetjeningen og vælge fanen ”ferie” øverst. Klik derefter på "søg om feriedagpenge", hvor du i toppen af ansøgningen kan se dit optjeningsregnskab, som kan foldes ud ved at klikke på "Mere info"-knappen.

Her kan du læse mere om feriedagpenge og ferie.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Selvom du er ledig, kan du naturligvis holde ferie.

Styr på feriedagpenge?

Selvom du er ledig, kan du naturligvis holde ferie.

Bliv klogere på dine feriedagpenge nu 

Her er en af de store fordele ved at være medlem af en niche-a-kasse. Hos AJKS har du din egen personlige a-kasse-vejleder.  

Vidste du, at du har din egen personlige a-kassevejleder? 

Her er en af de store fordele ved at være medlem af en niche-a-kasse.
Hos AJKS har du din egen personlige a-kasse-vejleder.  

Find din vejleder lige her

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Faglige og sociale arrangementer

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge.