Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Beskæftigelsesreformen 2015 - hvad er nyt?

Beskæftigelsesreformen er ved at blive implementeret. En del nye regler trådte i kraft 1. juli. Reformen berører ikke de økonomiske aspekter af dagpengesystemet, men ændrer på hyppigheden af samtaler og møder, samt øger kravet til dokumentationen af rådighed.

Som ledig skal du deltage i et kontaktforløb, der betyder, at du skal til en række samtaler i Jobcenteret – kaldet jobsamtaler. Derudover skal du deltage i temamøder i AJKS. Fra 1. juli vil der særligt være fokus på samtaler og møder i de første seks måneder som ledig.

Noget nyt er, at du skal til fællessamtaler i jobcenteret, hvor du også kan vælge at AJKS skal deltage.

De første seks måneder

Allerede inden du har været ledig i to uger skal du til CV-møde ( Velkomstmøde) i AJKS.

Derudover skal du til seks samtaler hos dit jobcenteret. Du kan vælge at AJKS også deltager i den du skal til ved 6 måneders ledighed.

Efter seks måneder

Efter denne intensive periode skal du kun til samtaler i AJKS, hvis vi mener, at din jobsøgning ikke lever op til den aftale, som vi har indgået med dig.

AJKS arbejder pt. på at udvikle frivillige tilbud i denne periode. Ambitionen er selvfølgelig at AJKS vil hjælpe ledige bedst muligt tilbage på arbejdsmarkedet.

Hvis du er ledig mere end 6 måneder skal du til samtale på jobcenteret hver tredje måned.

Efter 16 måneder

Hvis du er ledig i 16 måneder, skal der holdes endnu en fælles samtale med jobcenteret og AJKS.

Jobsøgning og joblog

Fra den 1. juli 2015 skal du registrere din jobsøgning hver uge. Det gør du på din joblog i vores selvbetjeningssystem. Her skal du registrere hvilke job du har søgt.

Årsagen er, at AJKS løbende skal sikre, at du har en kontinuerlig jobsøgning.

Hvis du ikke er tilstrækkelig jobsøgende eller ikke registrerer din jobsøgning på jobloggen, kan det få konsekvenser for din ret til dagpenge.

Book selv dine samtaler 

På samme måde, som i dag, så vil du fortsat selv kunne booke dine møder i AJKS. Men fra den 1. juli 2015 skal du også selv booke dine samtaler i Jobcenteret. Dog kan du ikke selv booke fællessamtalerne. Hér vil du modtage en indkaldelse fra Jobcenteret.

I AJKS vil vi bestræbe os på at du får så god en oplevelse som muligt med disse møder og at du også får ”noget med hjem”, som du kan bruge ud over regler og krav.

Samtaler og møder i de første 6 måneder af din ledighedsperiode

Nanette Vabø Samtaler og møder i de første 6 måneder af din ledighedsperiode

Brev til samtlige ledige

Samtlige medlemmer, der bliver direkte berørte af reformen har modtaget et brev i selvbetjeningssystemet.

Har du spørgsmål til alt dette, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.