Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Forbered dig til første dag på dit nye studie: tjekliste med 13 tips

Husk du kan få gratis studiemedlemsskab hos AJKS.

AJKS

 

 1. Tak ja til studiepladsen inden for den angivne frist.
 2. Søg om SU. Det gør du på SU.dk her 
 3. Bestil ungdomskort/pendlerkort, hvis du skal pendle til og fra studiet. Find det rette pendlerkort på DSB.dk her 
 4. Bestil dit nye studiekort ved uddannelsesinstitutionens studieservice.
 5. Notér studiestartsdato i din kalender og orientér dig evt. om lokation også. Du vil ikke komme for sent på første dag, ej heller misse den helt! 
 6. Afprøv adgang til læringsportaler og studiemail.
  Det er en god idé at sikre, at du kan komme på jeres læringsportal inden første skoledag, og samtidigt tjekke, at du er tilmeldt de rette fag og modtager information gennem din studiemail.
 7. Senere, når dine undervisere begynder at opdatere læringsportalerne, kan du løbe gennem pensumlisterne og planlægge, hvilke bøger du skal bruge til første semester. Husk, at du kan finde brugte bøger på pensum.dk og i Facebook-grupper (hedder oftest en kombination af uddannelsen + bogbørs).
 8. Du vil helt sikkert også få at vide på de første dage, at du skal orientere dig i din studieordning, så hvorfor ikke downloade og skimme den på forhånd?
 9. Meld dig allerede nu ind i a-kasse, så du kan få dagpenge, når du er færdiguddannet og jobsøgende. Mens du studerer, er det gratis for dig at være medlem, og du får allerede værdi af medlemskabet gennem vores arrangementer, sparrings- og vejledningstilbud samt jobsøgningstips. Hvis du har været medlem i over et år, kan du få dagpenge fra første dag som ledig, når du er færdiguddannet.

  AJKS er for dig, der vil arbejde med formidling, når du er færdiguddannet, og det er en bred disciplin, som bl.a. omfatter følgende fagligheder: kommunikation, journalistik, marketing, sprog, grafisk og digitalt design og meget mere. 

  Vi er en af de billigste a-kasser, og vi går op i personlig og nærværende service for vores medlemmer. Læs mere om studiemedlemskabet her 
 10. Du kan også melde dig ind i fagforbund allerede nu. Som medlem af et fagforbund får du masser af gratis kurser, rabatter på forsikringer og andre ting som fx tidsskrifter og bøger. I et fagforbund har du også mulighed for at skabe dig et netværk blandt fagfæller ved at deltage i netværksarrangementer, lokalgrupper m.m.

  Hvilken fagforening der passer bedst til dig, kommer an på din uddannelse og dine planer for dit arbejdsliv. AJKS er ejet af de to forbund Dansk Journalistforbund og Kommunikation og Sprog, som begge organiserer professionelle inden for formidling, journalistik, kommunikation og marketing.
 11. Gør din PC studieklar. Lav en backup af vigtige dokumenter og billeder, og begynd at indrette et lagersystem til dit studie: måske en mappe til hvert fag med undermapper, hvor du sorterer hhv. læsestof, noter og opgaver. Du kan også vælge at lagre alt studierelateret gennem webbaserede drev, så vil du altid kunne tilgå dem.
 12. Organiser dit note- og kalendersystem. Kører du oldschool pen og papir, eller skal det være rent digitalt, måske en kombination? Det kan være, du skal på indkøb efter en ny kalender, eller du skal sørge for at synkronisere din smartphone med din bærbare, så du altid har lige den der note, du skal bruge, ved hånden.
 13. Hav en god studiestart!

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Følg AJKS på de sociale kanaler og få nyheder, tips og servicemeddelelser i dit feed

Links til vores sociale medier

Vi er både på Facebook og LinkedIn, og så har vi vores egen lukkede LI-gruppe. 
Her deler vi stillingsopslag og netværker. 

Bliv medlem af AJKS' LI-gruppe 

I AJKS har du din egen personlige a-kasse-vejleder

Find din a-kassevejleder?

Her er en af de store fordele ved at være medlem af en niche-a-kasse.
Hos AJKS har du din egen personlige a-kassevejleder.  

Du kan se din vejleder lige her 

Meld dig ind i AJKS

Bliv medlem

Få karrierevejledning, din egen a-kassevejleder - og bliv del af et stærkt, fagligt netværk for professionelle inden for medier og kommunikation - til en af de laveste priser på markedet.

Meld dig ind nu