Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Forlænget dagpengeret, hvis du mister dagpengeretten mellem 1. nov. 2020 og 31. okt. 2021

Politikerne er blevet enige om en forlænget dagpengeperiode til ledige, der mister deres dagpengeret mellem 1. november 2020 og 1. november 2021. Der er også ekstra penge til opkvalificering, sygedagpengemodtagere og studerende.

 

27. oktober 2020 kom en ny politisk aftale i hus, som forlænger dagpengeretten for medlemmer, der mister deres dagpenge i tidsrummet 1. november 2020 til 1. november 2021.

Aftalen er et vigtigt skridt til at hjælpe udsatte medlemmer under anden bølge af covid-19. Der er endnu ikke lavet regler på baggrund af aftalen, men vi kontakter de relevante medlemmer, så snart vi ved mere.

Indtil videre ser det ud til, at medlemmerne automatisk får forlænget deres dagpengeperiode med 2 måneder, hvis de er en del af målgruppen. Ifølge aftalen kan dagpengeretten kun forlænges 1 gang.

Medlemmer, der melder sig ud af a-kassen efter 1. november, fordi de er ved at miste deres dagpengeret, kan melde sig ind igen og få 2 måneders ekstra dagpenge. Det er en forudsætning, at de genindmelder sig senest den 31. december 2020 og efterbetaler kontingent for den udmeldte periode.

Som aftalen ser ud nu, ser det desværre ikke ud som om, der er hjælp til medlemmer, der har mistet deres dagpengeret mellem 31. august 2020 og 1. november 2020. Det følger vi op på.

 

Flere penge til opkvalificering

Ifølge aftalen bliver der i 2021 tilført yderligere 30 millioner kroner til den regionale uddannelsespulje, så ledige hurtigt og fleksibelt kan omstilles til nye job og brancher inden for områder med mangel på arbejdskraft. Alternativt kan man også få et kursus, hvis man har en arbejdsgivererklæring om ansættelse på baggrund af kurset. De aktuelle kurser skal fremgå af den regionale positivliste.

Oftest er der tale om kurser til ufaglærte og faglærte ledige, som ikke er relevante, hvis du har en videregående uddannelse.

Derudover bliver der lavet en ny ansøgningspulje på 10 millioner kroner, hvor brancheorganisationer, virksomheder med mangel på arbejdskraft, faglige organisationer og a-kasser kan søge om midler til koordinatorer, der udvikler og understøtter opkvalificeringsforløb.

 

Forlænget ret til sygedagpenge

Retten til sygedagpenge bliver forlænget med tre måneder. Det vil sige, at ingen sygedagpengemodtagere overgår til jobafklaringsforløb til og med den 31. januar 2021.

 

Studerende for forlænget de udvidede lånemuligheder

De udvidede SU-lånemuligheder bliver også forlænget - frem til den 31. januar 2021. Det betyder, at studerende på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser samt studerende i lønnet praktik, vil have ret til at optage ekstra SU-lån og slutlån i november og december 2020.

Derudover betyder det, at studerende der tidligere har modtaget SU under uddannelsen, men i øjeblikket hverken kan modtage SU eller slutlån, kan få slutlån i tre måneder.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Dorte Nüchel

ons, 11/04/2020 - 17:02

Jeg er på suplerende dagpenge, bliver de også forlænget?

Hej Dorte
Som aftalen ser ud nu, kommer der ikke en forlænget ret til supplerende dagpenge. Vi skriver ud, så snart vi ved mere.
Mvh Hanne-Mari/AJKS

Mette

tir, 11/24/2020 - 17:59

Og hvad med os, som røg ud af dagpengesystemet i 2019, som ikke er berettiget til kontanthjælp? Som intet har, at leve af? Og som ikke når, at optjene nok timer, til ny dagpengeperiode?

Hej Mette
Vi har fuld forståelse for din situation, som desværre ikke bliver afhjulpet her. Vi arbejder altid på at påvirke politikerne til at forbedre vores dagpengesystem, hvilket de to måneders ekstra dagpenge er et resultat af. Desværre hjælper det kun folk, der var dagpengeberettiget, da coronaen ramte.
Mvh Hanne-Mari/AJKS

Jacob Nielsen Er karrierevejledning en diffus størrelse? Se, hvad vi kan hjælpe med herunder.

BOOK KARRIEREVEJLEDNING

Er du ledig, kan du få individuel vejledning. Vi hjælper dig med fx kompetenceafklaring, sporskifte og jobsøgningsstrategi. 

Jacob Nielsen

FAGLIGE ARRANGEMENTER

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Meld dig ind i AJKS

Jacob Nielsen

BLIV MEDLEM

Få karrierevejledning, din egen a-kassevejleder - og bliv del af et stærkt, fagligt netværk for professionelle inden for medier og kommunikation.