Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Leder du efter nyt job? Sådan bruger du din sommer effektivt!

AJKS' karrierevejleder kommer med 5 gode råd til, hvordan du bruger din sommer effektivt, hvis du søger nyt job - og samtidig får tid til at lade dine batterier op.

 

Hver år når sommeren nærmer sig, florerer der fortællinger om agurketid, ferieramte arbejdspladser, der kører på halvt blus - og et jobmarked der går på sommerferie, så der ikke er nogle jobs at søge. Og hvert år får jeg lyst til at lege ”myth buster”. For det forholder sig faktisk slet ikke sådan.

Selvfølgelig kan der være virksomheder eller brancher, der er mere i feriemode end andre, men kigger vi på data fra Danmarks Statistik, er det slet ikke 3. kvartal - og dermed sommermånederne - men derimod typisk 1. kvartal, hvor der er færrest ledige stillinger slået op inden for branchekategorien information og kommunikation. Og det er sådan set godt nyt, for det giver dig flere muligheder for at bruge sommeren effektivt.

 

Kilde Danmarks Statistik

Kilde :Danmarks Statistik

Hold ferie når du har ferie

Først og fremmest er det vigtigt, at du også husker at holde ferie. Hvad enten du er ledig, eller skal tilbage til et job, du gerne vil væk fra. Du skal bruge tid på at lade dine batterier op.

Men hvordan skal jeg kunne slappe af under min ferie, når jeg stadig ikke har landet et job? - spørger du måske dig selv. Og det er et godt spørgsmål, for det er ikke nødvendigvis nemt at abstrahere fra, at jobsøgningsland eller et travlt job venter på den anden side af ferien.

Vi kommer med 5 gode råd, så du både kan holde fortjent ferie og bruge din sommer effektivt.
 

1) Gør dig klar til ferie

Et godt råd går på at få sat en masse skibe i søen, inden du drager på ferie. Eller sagt på en anden måde. Sørg for, at du har noget ude, der ligger og arbejder for dig, mens du holder ferie. Det kan være, at du har søgt lidt flere relevante jobs op til din ferie, at du har fået skudt et par uopfordrede ansøgninger afsted, eller at du været i dialog med dit netværk, eller har rakt ud til ressourcepersoner på LinkedIn. Det vil være en betryggende følelse at vide, at mens du nyder din velfortjente ferie, er der skibe i søen, der kan vende tilbage lastet med et kaffemøde, en opgave, en jobsamtale eller blot muligheden for yderligere dialog.


2) Brug sommerens vibe til din fordel

Som allerede pointeret er jobmarkedet ikke lagt i dvale i sommermånederne, men der hersker alligevel en anden vibe rundt omkring på de forskellige arbejdspladser. Nogle steder er der travlhed netop pga. sommerens feriebemanding eller særlige begivenheder, der knytter sig til sommeren. Andre steder falder aktivitetsniveauet fra kunder, så der for en gang skyld er mindre travlt. Sommerviben går således i et spænd fra en særlig sommerbetinget travlhed til et mere mageligt sommertempo.

Find ud af, hvornår du skal slå til og invitere dig selv på kaffe.
 

3) Kaffemøder og sommervibes

Den særlige sommerperiode strækker sig op til 3 måneder- udnyt denne periode til at kontakte potentielle arbejdsgivere, kommende kollegaer eller mennesker, du bare gerne vil have i dit faglige netværk.

Der er flere måder at få kaffeaftaler i kalenderen. Der er derfor heller ikke én rigtig måde at gøre det på, men følgende fremgangsmåde er som regel effektiv:

Find frem til en håndfuld personer, du gerne vil mødes med. Når du laver din research, så noterer om personen er aktiv på Twitter eller LinkedIn. Hvis ja, så kan du skrive dér. Ellers er det bedst at ringe.

Læs vores guide til kaffemøder
 

4) Trænger ”dit digitale faglige jeg” til et sommer brush up?

Så pimp din LinkedIn profil (endnu mere) med 10 gode og nemme råd. Er du også en af de mange, der langt nede på to-do listen har stående, at du skal opdatere din LinkedInprofil?  Hvorfor ikke planlægge at bruge et par regnvejrstimer på at pimpe din profil til All Star niveau?

Får gode råd til dette med AJKS' guides til LinkedIn, så får du lynhurtigt styr på, hvordan du laver en personlig URL på din profil, hvordan du opbygger et overskueligt karriere- og kompetenceoverblik, og hvordan du skaber værdi for dit netværk i dine opdateringer.

Brug sommeren til at blive skarp på LinkedIn og sæt dig gerne et mål for, hvad du gerne vil have ud af LinkedIn. Desto mere du giver, desto mere kommer der igen (med et naturligt forbehold for ikke at spamme netværket) kan være en fin devise for udbytte af LinkedIn.

Ja, du kan blive fundet med en opdateret og skarp profil, men rækker du ud til netværket og netværkets netværk, skaber du synlighed og opmærksomhed omkring din profil og faglighed. Ved at være aktiv på LinkedIn, vil du booste dit udbytte af LinkedIn.
 

5) Er du afklaret omkring, hvad der er vigtigt for dig, hvad du vil -og hvad du fagligt brænder for og er særlig god til?

Sommerperioden tilbyder også muligheden for afklaringsrum og tid. Har du overhoved haft tid til at stoppe op, og tænke over hvad du egentlig vil - og hvor du gerne vil hen i dit næste step i arbejdslivet?

Spørg dig selv om følgende:

  1. Hvad har skabt arbejdsglæde hidtidigt?
  2. Hvilke opgaver eller tematikker har du kaster dig over med særlig gejst?
  3. Hvornår og hvordan har du skabt særligt tilfredsstillende resultater eller outputs?
  4. Hvad vil du gerne bibeholde, og hvad vil du gerne undgå fremadrettet?

Er du nyuddannet må spørgsmålene tunes lidt og rettes mod studiejobs, erfaringer fra praktik og projekter- og så mod hvad du er særlig nysgerrig på at få smagt på. Er det podcastproduktion, bureauverdenen - eller brænder du for borgerinddragelse?

Svarende på disse spørgsmål kan både afgrænse dit søgefelt og gøre dig klar i mælet, når du går i dialog med arbejdsgivere og netværk.

Når du har fundet ind til det, der er vigtigt for dig, og det der fagligt engagerer dig, vil du automatisk fremstå mere overbevisende.

 

Ovenstående kan forhåbentlig tjene som inspiration til at bruge sommermånederne effektivt som jobsøgende. Vores bedste råd vil nu alligevel lyde; ”Nyd sommeren, og hold ferie når du har ferie”.

 

 

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Få fuldt udbytte af din LinkedIn-profil

Få mere ud af LinkedIn

Din LinkedIn-profil er dit digitale visitkort; dit udstillingsvindue for potentielle arbejdsgivere og dem, der skal købe dine ydelser som selvstændig eller freelancer.
Få vores to guides om hvordan du får mest ud af din profil. 

Hent guides her 

Få vores lynguide med tjekliste, så du lander godt og blødt i a-aksse- og dagpengeland.

Er du (snart) færdiguddannet? Hent lynguiden nu 

Hent vores lynguide, der giver dig en blød landing i alt omkring a-kasse, dagpenge og jobsøgning. 
 

Hent guiden her

Skal du tættere på drømmejobbet, og kunne du godt bruge noget inspiration? Hent vores gratis guide til at skrive ansøgninger og målrette dit CV.

Gratis guide til ansøgning og CV

Skal du tættere på drømmejobbet, og kunne du godt bruge noget inspiration?
Hent vores gratis guide til at skrive ansøgninger og målrette dit CV.