Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Ny mulighed for skattefri udbetaling af efterlønsbidrag

Folketinget har netop vedtaget et lovforslag, der betyder, at du kan framelde dig efterlønsordningen og få udbetalt dit efterlønsbidrag kontant og skattefrit i 2022. Du vil ikke kunne tilmelde dig efterlønsordningen igen på et senere tidspunkt.

Efterlønsordning

Efterlønsordningen giver dig mulighed for at trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet 3-5 år før din folkepensionsalder.

Læs mere om efterlønsordningen

Muligheden for at melde dig ud af efterlønsordningen er tidsbegrænset og gælder fra den 1. januar 2022 til den 30. juni 2022 - og den gælder kun for personer, som ikke har nået efterlønsalderen inden den 1. januar 2022.

Tilbuddet er derfor kun for personer, som er født den 1. januar 1959 eller senere.

Lovforslaget er fremsat som en del af aftalen om tidlig pension (Arne-pension), fordi det for nogen bedre kan betale sig at gå på tidlig pension end efterløn.

 

Hvem kan få udbetalt deres efterlønsbidrag - og hvordan skal man søge?

  • For at kunne få udbetalt dit efterlønsbidrag, skal du være født den 1. januar 1959 eller senere.
  • Du skal søge om at få tilbagebetalt dit efterlønsbidrag indenfor perioden 1. januar 2022 til og med 30. juni 2022.  
  • Du kan søge om den skattefrie udbetaling på AJKS’ selvbetjening. Vi skal have din ansøgning senest den 30. juni 2022.
  • Udbetalingen sker i perioden 1. januar 2022 til og med den 31. juli 2022.

Du mister endegyldigt retten til at gå på efterløn, hvis du får udbetalt dit efterlønsbidrag

Hvis du vælger at få tilbagebetalt dit efterlønsbidrag, fraskriver du dig samtidig retten til at gå på efterløn. Du kan ikke fortryde og tilmelde dig ordningen på et senere tidspunkt.

 

Kan jeg få hele mit efterlønsbidrag udbetalt skattefrit?

Nej. Det er kun de efterlønsbidrag, du har indbetalt i perioden 1999 og til og med 10. oktober 2020, som du kan få udbetalt skattefrit.  De bidrag, du har indbetalt efter 10. oktober 2020, bliver beskattet med 30% til SKAT, når du får dem udbetalt.

 

Får jeg besked om, at jeg kan få tilbagebetalt mit efterlønsbidrag?

Hvis du er er omfattet af målgruppen for tilbagebetaling af efterlønsbidraget, skriver vi til dig på selvbetjeningen i første halvdel af 2022. Her bliver du vejledt om muligheden for kontant og skattefri udbetaling af efterlønsbidraget. 

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Chanet deleuran

fre, 05/21/2021 - 11:40

Hej Hanne-Mari,
Jeg er fra 29. Maj 1956. Jeg kommet ikke til at gå på efterløn. Hvordan får jeg mest ud at mit indbetalte efterlønsbidrag? Nu hvor det er afgjort at jeg kke kan få beløbet udbetalt skattefrit.
Jeg har deltidsarbejde pt og tjener bare 17.000 om måneden. Håber på at få lov til at fortsætte med dette til jeg i hvert fald er 67.
Skal jeg helst vente med at få udbetalt bidraget til jeg et 67 år eller gør det ingen forskel hvornår? Mvh chanet Deleuran

Hej Chanet
Du efterspørger specialiseret rådgivning, og det er vores a-kassevejledere, der kan hjælpe dig. Ring ind til os på 3342 8001 eller skriv en besked på selvbetjeningen.
Mvh Maja / AJKS

Jacob Nielsen

FIND DIN A-KASSEVEJLEDER NU

I AJKS har du din egen, personlige a-kassevejleder. Din a-kassevejleder bestemmes ud fra, hvilken dag i måneden du er født.

Jacob Nielsen

FAGLIGE ARRANGEMENTER

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

AJKS Lønsikring

AJKS

Ny og forbedret lønsikring

Som medlem af AJKS kan du tegne en lønsikring, der supplerer dine dagpenge i tilfælde af, at du bliver ledig. Den dækker både lønmodtagere og selvstændige, og du kan få op til 90 % af din løn dækket. 

Læs mere om lønsikringen, beregn din pris og tilmeld dig lige her >