Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Sammenlægningsreglen

Har du familie, venner eller bekendte der snart er færdig med deres studier - så gør dem lige opmærksom på sammenlægningsreglen.

OBS!

Medlemmer som er indplaceret som dimittender på dimittendsatsen har ikke ret til at bruge sammenlægningsreglen.

De kan i stedet få beregnet en ny dagpengesats, hvis de har haft arbejde i minimum 3 måneder, efter de har afsluttet deres uddannelse. De er dog først berettiget til den nye dagpengesats 6 måneder efter, at de har fået dagpengeret.

Kender du sammenlægningsreglen? Nej vel, og den lyder også lidt kedelig! Men det er den ikke, hvis du eller nogen du kender, får brug for den. For den giver nemlig mulighed for at få beregnet en ny dagpengesats og få 2 års dagpengeret som dimittend, hvis man har haft arbejde under og efter studiet.

Hvis man har:

  • afsluttet en uddannelse som giver ret til dagpenge
  • og har været medlem af en a-kasse i minimum et år
  • og har haft lønarbejde efter uddannelsens afslutning
  • og lønarbejdet er indberettet til indkomstregistret

 

Så kan man bruge sammenlægningsreglen og få beregnet en ny sats - og dermed få ret til en toårige dagpengeperiode.

Satsen skal udregnes på baggrund af de bedste 12 måneder inden for 24 måneder (dog kun i den periode, hvor man har været medlem af a-kassen) Har man arbejdet i færre end 12 måneder fx 8 måneder, så udregnes dagpengesatsen på baggrund af de 8 måneder.
 

Kan det betale sig?

Det er ikke sikkert, at man synes, det kan betale sig at bruge sammenlægningsreglen, selvom man opfylder kravene til at benytte den. For selvom nogle vil kunne få en højere sats og en længere dagpengeperiode, er der også nogle, der risikerer at få en lavere sats. Fx hvis gennemsnittet af deres indtægt er lavt – de får dog stadig en længere dagpengeperiode.

Vi råder altid til individuel vejledning men i sidste ende er det det aktuelle medlem, der skal bestemme, hvad der giver bedst mening ift. deres situation.

Hvis du selv - eller nogen du kender - snart er færdig med deres studier, så råder vi til at kontakte AJKS for individuel vejledning. Og det skal gøres inden, man begynder at få udbetalt dagpenge, for da er det for sent at benytte sammenlægningsreglen.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Nye dagpengeregler 2023

Nye dagpengeregler fra 1. maj 2023

1. maj træder nye dagpengeregler i kraft, der også får betydning for medlemmer, der allerede er på dagpenge. Se, hvad de nye regler kommer til at betyde for dig.

FAQ: Nye dagpengeregler 2023

I AJKS har du din egen personlige a-kasse-vejleder

Find din a-kassevejleder

Her er en af de store fordele ved at være medlem af en lille a-kasse.
Hos AJKS har du din egen personlige a-kassevejleder.  

Du kan se din vejleder lige her 

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Faglige og sociale arrangementer

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge.