Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Selvstændig, freelancer eller kombinatør - derfor skal du være medlem af a-kassen

Er du freelancer eller selvstændig? Så er AJKS a-kassen for dig.

Benita Marcussen AJKS er den stærkeste a-kasse for freelancere og selvstændige, der arbejder med kommunikation, medier, sprog og marketing, fortæller Tine Johansen - formand for AJKS.

Som formand for a-kassen får jeg ofte spørgsmålet: ”Hvorfor skal jeg være medlem i a-kassen? Det kan jo ikke betale sig, når jeg er selvstændig!”

Og her kunne betegnelsen selvstændig lige så godt være udskiftet med freelancer. For vi har mange medlemmer, der sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor de skal være medlem. Og mange er ikke medlem, fordi de tror, det er omsonst. Men det er det ikke.

Det er en rigtig god ide at være medlem af AJKS, hvis du er selvstændig eller arbejder freelance indenfor kommunikation, medier, sprog og marketing. For det er blevet lettere og mere givtigt at være i dagpengesystemet.

 

Det kan betale sig at være medlem af a-kassen

Som jeg har nævnt mange gange før, så er arbejdsmarkedet under forandring. Korttidsansættelser, vikaransættelser og projektansættelser vinder frem.  Oftere benytter store virksomheder sig af løsere tilknyttet arbejdskraft - en slags tilkaldeordning. Og vi ser også mange, der selv søger friheden og derfor vælger at bliver freelancer eller selvstændig.

Den udvikling giver arbejdsmarkedet en dynamik og fleksibilitet, som langt hen ad vejen har været efterspurgt. Men den sidestillede sikkerhed i dagpengesystemet har længe haltet efter. Lige indtil dagpengereformen i 2018 - så skete der noget.

I dag har du som freelancer på dagpenge - med en tilladelse til selvstændig virksomhed - større mulighed for at få supplerende dagpenge. Der er nemlig ikke længere loft over, hvor mange timer du må arbejde i din virksomhed.

Er du kombinatør - medlem som kombinerer lønmodtagerarbejde og freelancearbejde – har du nu mulighed for at få medregnet alt indtægt, når vi beregner en evt. dagpengeret. 

Og selvom du i mange tilfælde skal lukke din selvstændige virksomhed for at kunne få dagpenge, er der nu mulighed for at åbne en ny virksomhed efter 6 måneder som jobsøgende.

 

AJKS er den stærkeste a-kasse for dig, der er selvstændig og freelancer

Jeg er stolt over at stå i spidsen for den stærkeste a-kasse for kommunikatører, medie-, sprog -, og marketingsfolk. Historisk har en del journalister arbejdet freelance, og den arbejdsform er også begyndt at brede sig til vores andre medlemsgrupper. Derfor har AJKS i mange år haft et stort fokus på udfordringer og muligheder for freelancere og selvstændige i dagpengesystemet.

Hver dag guider og rådgiver vi medlemmer i regler og muligheder. Vi hjælper med at styrke og udvikle deres fagligheder, og vi coacher dem ift. karriereudvikling - og når det hele føles lidt svært. Og så giver vi adgang til gode netværksmuligheder.

Men vi er mere end det. Hos os kan du føle dig tryg. Du får din egen forsikrings- og karrierevejleder. Du er ikke bare et nummer i rækken. Du er dig. Og vi giver dig personlig, målrettet og relevant vejledning.

Og så er vi, ifølge uafhængige undersøgelser og statistiker, en af de mest tilgængelige og hurtige a-kasser på markedet – og en af de billigste. Det er jo rart for alle medlemmer.

 

Vi hjælper dig med at udvikle din faglighed og holde dig ajour med dit arbejdsmarked

En af de ting vi har haft fokus på gennem årene, er, at opkvalificering og udvikling kan være en økonomisk udfordring for vores selvstændige og freelancere. Det er kostbart at holde viden og kunnen ajour. Og som enkeltperson kan det også være svært at holde dig up to date på alt det nye - og være med i det her loop, hvor du hele tiden skal være kende og kunne det nyeste og bedst mulige.

Men her er AJKS, KS og DJ særdeles attraktive for freelancere og selvstændige, der arbejder indenfor kommunikations-, medie- og sprog og marketingområdet. For vi udbyder masser af tilbud målrettet lige præcis dig, og vi formidler masser af relevant viden din vej.

 

Så for at besvare det store WHY på en simplere måde

Hvis du er selvstændig eller freelancer, så skal du være medlem af AJKS, fordi vi sikrer dig dagpenge, supplerende dagpenge og feriedagpenge, hvis din økonomi ikke hænger sammen.

AJKS er den stærkeste a-kasse for freelancere og selvstændige og kan derfor hjælpe dig gennem junglen af regler og muligheder. Vi er en lille niche a-kasse, der kender dit fag og arbejdsområde.  Vi har kompetente vejledere, som kan guide dig den vej, der passer dig bedst – og vores kalender bugner af målrettede og relevante events og uddannelsestilbud. Og så er vi en af de billigste og mest effektive a-kasser på markedet.

AJKS er sikkerhedsnettet, der griber, når opgaverne er små, og vi er den hjælpende hånd i opstartsfasen af en ny virksomhed - og så er vi den nære relation, du kan spare med ift. dit arbejdsliv.

Thats why!

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Lønmodtager, selvstændig eller freelancer?

Det er af afgørende betydning for din ret til dagpenge, om du er selvstændig eller lønmodtager. Du kan have mange forskellige former for indkomster – disse kaldes aktiviteter.

Aktiviteterne er selvstændig virksomhed, lønmodtagerarbejde, formueforvaltning eller fritidsbeskæftigelse

Hver aktivitet har forskellig indflydelse på dine dagpenge, ligesom der er forskel på, om aktiviteten kan bruges til at opnå rettigheder på: dagpengeret, efterlønsret, skattefri præmie mm. Det er derfor vigtigt, at du tager stilling til, hvordan dine aktiviteter skal registreres.

Lønmodtager, selvstændig eller freelancer >

Jacob Nielsen Dagpengeregler for selvstændige

SELVSTÆNDIG VIRKSOMHED SOM BIBESKÆFTIGELSE

Du kan ikke optjene ret til dagpenge på baggrund af selvstændig bibeskæftigelse.

Selvstændig virksomhed som bibeskæftigelse >

Jacob Nielsen

BOOK KARRIEREVEJLEDNING

Er du ledig, kan du få individuel vejledning. Vi hjælper dig med fx kompetenceafklaring, sporskifte og jobsøgningsstrategi.