Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

"Tak til dig, der er medlem af a-kassen"

AJKS siger sammen med andre danske a-kasser tak til vores medlemmer for at tage et individuelt samt fælles ansvar. 2,2 millioner medlemmer af a-kassen holder hånden under hinanden, hvis de for en tid står uden job. Samtidig opfordrer vi politikerne til at tage ansvar og styrke dagpengesatsen.

 

”Tak er det bedste ord, vi har”. Derfor vil vi gerne sige tak til dig, der er medlem af a-kassen.

Mens COVID-19 raser, holder du, sammen med 2,2 millioner andre, hånden under tusindvis af danskere, der mister deres job. Og er du ledig - eller skulle du blive det, så holder de hånden under dig.

A-kassen er sikkerhedsnettet i det danske flexicurity-system, hvor arbejdsgivere på den ene side kan hyre og fyre, og medarbejderne på den anden side er sikret økonomisk tryghed og uddannelse gennem netop a-kassen. Det er et system, der er med til at skabe arbejdspladser og vækst.

Men dagpengene er blevet mindre værd. Analyser fra Staten og Danske a-kassers brancheorganisation viser, at hvad du fik på 10 måneder i år 2000, nu skal række til 12 måneder.

Der er sket en langsom erodering af sikkerhedsnettet, og resultatet er, at dagpengesatsen desværre ikke er fulgt med løn- eller prisudviklingen.

Derfor opfordrer vi til, at dagpengeløft bliver sat på finanslovsforhandlingerne, så vi fortsat har økonomisk tryghed. Også når nye kriser opstår.

 

Vi opfordrer politikerne til at styrke dagpengene

Derfor er AJKS en del af kampagnen ”Tak fordi du er medlem af a-kassen”, fordi det er vigtigt at værne om vores unikke system samt anerkende dem, der tager et personligt og fælles ansvar. Nu synes vi, det er på tide, at politikerne også lever op til deres. Derfor har vi sammen med landet a-kasser kontaktet samtlige folketingspolitikere, og vi har sat beskæftigelsesordførere og beskæftigelsesministeren i stævne. Vi vil have, at de sætter dagpengeløft på dagsordenen og styrker dagpengene.

 

Se videoen ”Tak fordi du er medlem af a-kassen” nedenfor og støt op om budskabet ved at like og dele videoen fra vores Facebook-side.

Danske A-kasser DER ER SÅ MEGET AT SIGE TAK FOR I HVERDAGEN
For tak er det bedste ord, vi har. Så tak til dig, der er medlem af A-kassen.
Du holder hver dag hånden under dem, der har mistet deres arbejde. Det gør du sammen med mere end 2 millioner andre medlemmer.
DEL filmen og vær med til at takke alle dem, der er med til at holde hånden under os.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.