Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Tænk kreativt – og brug sociale medier til at få job

Ofte bliver vi i karriereteamet spurgt: ”Hvad kan jeg egentlig bruge sociale medier til i min jobsøgning? Netværk og synlighed svarer vi. Tea gjorde netop det.

Teas valgplakt

Tea Lund Hammershøj

Tea Lund Hammershøj sad i en tidsbegrænset stilling og var derfor i gang med de indledende forberedelser til at starte en mere intensiv jobsøgning. Derfor havde hun benyttet sig af samtaler i sit forbund Kommunikation og Sprog. Efter dette møde kontaktede hun AJKS for at få supplerende sparring.

Samtalen med en karrierevejleder hos AJKS gav Tea idéen til ovenstående ”valgplakat”, som Tea lagde op på både sin Facebook- og LinkedIn-profil. Valgplakaten blev også anvendt i et særligt opslag på LinkedIn målrettet Rambøll.

Kort efter skriver Tea til os, at ”valgplakaten” havde vakt stor opmærksomhed og betydet, at hun var blevet indkaldt til jobsamtale – og hun fortsætter:

"…efter et møde med min nuværende chef og en kollega, beder min chef mig om at blive på kontoret. Han fortæller, at de har fundet penge nok til, at de gerne vil tilbyde mig en fastansættelse og samtidig gøre mig til projektleder, hvilket vil inkludere et lønhop og tilbud om efteruddannelse! Han fortæller smilende, at han pludselig var blevet presset pga. min job-valgplakat og opkaldet fra konkurrerende virksomhed. Han vil virkelig gerne beholde mig. På en uge er jeg altså gået fra nul til to jobtilbud, og jeg kan se frem til at blive fastansat som projektleder."

Så meget synlighed fik Tea på kun en uge

  • 88 har liket min valgplakat på LinkedIn
  • 115 personer besøgt min LinkedIn profil på en uge
  • 75 personer har set min status med plakaten målrettet til Rambøll
  • 74 personer delt min valgplakat på Facebook”

Kreativitet, aktualitet(valgtema) og en målrettet anvendelse af SOME til at skabe synlighed, er de nøgleord man kan koble på Teas ”valgkampagne”.

Flot eksekveret jobsøgning og tillykke til Tea med det nye job!

Er du blevet nysgerrig på mere info om SoMe som del af din jobsøgning, så husk at du kan tilmelde dig AJKS´s temamøde: ”Begynderkursus – hvordan kan sociale medier benyttes i din jobsøgning.”

Af Søren Cronwald