Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Midlertidig mulighed for tilbagebetaling af efterlønsbidrag

Hvis du er født efter 1. januar 1959 eller senere, kan du - fra 1. januar 2022 frem til 30. juni 2022 - melde dig ud af efterlønsordningen og få dit efterlønsbidrag tilbagebetalt skattefrit. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i de muligheder, du mister, hvis du melder dig ud af efterlønsordningen. Dem kommer vi ind på her:

 

 

Hvad betyder fravalget af efterlønsordningen?

Hvis du får udbetalt dit efterlønsbidrag, betyder det, at du er udmeldt af efterlønsordningen og ikke har mulighed for at fortryde eller melde dig ind igen.

Hvis du fravælger efterlønsordningen, mister du:  

  • din ret til at gå på efterløn
  • muligheden for at optjene skattefri præmie
  • muligheden for at få et seniorjob – efterlønsordningen giver dig ret til et seniorjob, hvis din dagpengeret udløber, og du har mindre end 5 år til efterlønsalderen.
  • retten til fleksydelse – hvis du bliver visiteret til et fleksjob, kan du ikke blive tilmeldt Fleksydelsesordningen.

Hvis du regner med at fortsætte med at arbejde, når du når efterlønsalderen (og dermed optjener skattefrie præmier ved arbejde) skal du huske at medregne værdien af den skattefrie præmie, når du sammenligner beløbet med udbetalingen af dine bidrag. 

selvbetjeningen kan du beregne din mulige efterløn. Du skal bruge dit NEMID, når du skal logge på selvbetjeningen.

Ønsker du en konkret vejledning om konsekvenserne ved at få efterlønsbidraget udbetalt, skal du kontakte os direkte.

 

Sådan får du udbetalt dit efterlønsbidrag

Du kan søge om at få dit efterlønsbidrag udbetalt i perioden: 
1. januar 2022 til 30. juni 2022.   

Det gør du ved at udfylde en ansøgning i selvbetjeningen.

Vi skal modtage din ansøgning senest den 30. juni 2022. Du kan fortryde din ansøgning frem til, vi er begyndt at behandle din ansøgning og udbetaling. 

Udbetalingen sker få dage efter, vi har modtaget din ansøgning.

 

Tidlig Pension

Muligheden for at blive meldt ud af efterlønsordningen og få tilbagebetalt efterlønsbidraget, blev indført, da politikerne vedtog loven om tidlig pension - i folkemunde også kaldet ”Arnepension”.

Hvis du opfylder kravene, kan du få tilkendt tidlig pension i et, to eller tre år før din folkepensionsalder. Den maksimale månedlige ydelse på tidlig pension er 13.550 kr. (2020).

borger.dk finder du en vejledning om betingelserne for ret til tidlig pension. Det er også her, du kan søge om tidlig pension.

Det er Udbetaling Danmark, der skal vejlede dig om din ret til tidlig pension. Hvis du har spørgsmål om din ret til tidlig pension, skal du kontakte Udbetaling Danmark på telefon 7012 8094.

 

Hvad vil a-kassen anbefale mig?

Vi anbefaler, at du undersøger dine muligheder, inden du træffer din beslutning, og vi sidder klar til at vejlede dig om dine muligheder i efterlønsordningen. 

Har du spørgsmål om din ret til tidlig pension, skal du derimod kontakte Udbetaling Danmark.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Susanne diekema

søn, 12/19/2021 - 07:43

Jeg vil gerne vide hvor meget jeg vil kunne få udbetalt på min efterlønsordning. Vedlagt mine pensionstillæg og ordninger.

Mvh Susanne Diekema

Hej Susanne,
Send os en besked på selvbetjeningen eller ring ind, så kan vores a-kassevejledere hjælpe dig. Husk også, at det er et offentligt kommentarspor her på bunden af artiklerne på ajks.dk. Jeg kan heldigvis ikke se dine vedhæftninger, ellers ville jeg slette dem, så de ikke er offentligt tilgængelige for andre:) Hav en god jul og et godt nytår. Vh Maja /AJKS

Alle medlemmer får deres egen personlige a-kassvejleder i AJKS

Jacob Nielsen

Find din a-kassevejleder

I AJKS har du din egen, personlige a-kassevejleder. Din a-kassevejleder bestemmes ud fra, hvilken dag i måneden du er født.

AJKS Lønsikring

AJKS lønsikring

Som medlem af AJKS kan du tegne en lønsikring, der supplerer dine dagpenge i tilfælde af, at du bliver ledig. Den dækker både lønmodtagere og selvstændige, og du kan få op til 90 % af din løn dækket. 

Læs mere om lønsikringen, beregn din pris og tilmeld dig lige her 

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Faglige og sociale arrangementer

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge.