Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Nyt internationalt netværk for unge journalister

Er du relativt nyuddannet journalist – måske med et par år på bagen - og vil du have internationale kontakter, viden og mulighed for finansiel støtte til journalistiske projekter? Så læs med her:

 

Opbyggelsen af netværk er ikke noget, der bliver gjort meget ud af på de journalistiske uddannelser. Derfor kan det være svært at være nyuddannet journalist, når netop netværk er essentielt for ens arbejde. Og de internationale af slagsen kan især være svære at få sat op.

Det vil det nye gratis initiativ ”New in Journalism” gøre op med. Netværket skal skabe et fundament for unge relativt nyuddannede, hvor samarbejde, erfaringsudveksling og ny viden kommer i centrum, og der vil være mulighed for at søge midler til fælles journalistiske projekter.

”Det her er et rigtig godt tilbud og en virkelig god mulighed for at udvide sit netværk på tværs af grænser”, siger Allan Boye Thulstrup, der er næstformand i Dansk Journalistforbund. ”Det er altid udfordrende at bygge et netværk op, og corona har bestemt ikke gjort det nemmere de seneste år, men her får man muligheden for at lære af folk i andre lande, få ny viden og bygge et internationalt netværk op”.

 

Stærke kræfter står bag
Det er tre organisationer med mange års erfaring med efteruddannelse og cross-border netværksarbejde for journalister, der står bag initiativet – nemlig Nordisk Journalistcenter, Barents Press Sverige og Barents Press Rusland. Netværket er støttet af Nordisk Ministerråd og Det Svenske Kulturinstitut.

 

Netværkets fordele
Som medlem af netværket ‘New in Journalism’, bliver du inviteret med til online-seminarer, og der er også planlagt en række fysiske møder.

I første halvdel af 2022 skal medlemmerne mødes i den russiske by Skt. Petersborg, og tre tematiserede presseture er også på tegnebrættet – bl.a. et fokus på klima- og bæredygtig udvikling i Norden.

Her får det journalistiske netværk ekstra værdi med besøg hos organisationer, eksperter, lokalbefolkning og virksomheder i området.

Du kan læs mere om netværket her: https://www.barentspress.org/newinjournalism/

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Claus Kragh

man, 12/20/2021 - 20:48

I stedet for ‘New in journalism’ kunne man kalde det ‘The future of journalism’. Det her lyder meget uambitiøst - tænker jeg

Julie Schneider

man, 12/27/2021 - 17:07

Hej

Det lyder som et spændende initiativ. Jeg er 25 år, blev færdiguddannet i januar 2021 og arbejder en fast stilling på Berlingske Business og vil rigtig gerne udvide netværket på tværs af grænser.

Vh Julie