Gå til hovedindhold

Guides

Som jobsøgende er der en del bureaukrati du skal sørge for at have styr på.

AJKS har udarbejdet guides der kan hjælpe dig som jobsøgende.

Joblog

AJKS skal løbende sikre, at du er aktivt jobsøgende og har en kontinuerlig jobsøgning. Det betyder bl.a., at du skal registrere din jobsøgning hver uge i din joblog, som du finder i selvbetjeningen.

Her skal du registrere de jobs, du har søgt i den forgangne uge: Hvilke jobs, hvornår og hvordan.

Hvis du før den 1. juli 2015 har udfyldt en joblog, vil du opleve, at den nu ser anderledes ud. Dine joblog-oplysninger fra før den 1. juli 2015 vil du altid kunne finde i sendt post i selvbetjeningen.

Krav til jobsøgning

Det er AJKS, der skal vurdere, om du søger aktivt og står til rådighed for arbejdsmarkedet.

I løbet af dine første to uger som ledig kommer du til et CV-møde. I forbindelse med mødet skal du lave ”Krav til Jobsøgning”, hvor du skal beskrive din jobsøgning, og hvordan du vil målrette din jobsøgning.

Du skal derfor selv have forberedt denne inden dit første møde i AJKS, og på forhånd skal du indtaste en elektronisk udgave af ”Krav til Jobsøgning” i selvbetjeningen.

Når ”Krav til Jobsøgning” er oprettet og godkendt af AJKS, er det dé krav, som AJKS stiller til din jobsøgning.

Min Plan

Når du melder dig ledig, vil du inden for de første to uger blive indkaldt til et CV-møde i AJKS.

Til mødet vil du blive bedt om at lave et udkast til Min Plan. Det sker i forbindelse med, at du udfylder "Krav til Jobsøgning". Her beskriver du dit jobmål, og hvordan du kan nå dit mål. Fremadrettet vil Min Plan også indeholde de aftaler, du laver med os og jobcentret.

Når AJKS har godkendt Krav til Jobsøgning, vil udkastet til Min Plan blive sendt til jobcentret, hvor den endelig udarbejdelse af Min Plan vil ske.

Fandt du den information du søgte