Gå til hovedindhold

Har du opbrugt din dagpengeret?

Har du brugt alle uger med ret til dagpenge, eller er du nået til slutningen af din referenceperiode, mister du desværre retten til dagpenge.

Retten til, at du kan få dagpenge ophører når:

  • Du har brugt alle uger af dine dagpenge
  • Perioden for dagpengeudbetaling (3 år, også kaldt referenceperiode), når sin afslutning.

Nye muligheder for at forlænge din dagpengeret

Fra 2. januar 2017 kan du forlænge din dagpengeperiode, hvis din ordinære dagpengeperiode bliver opbrugt i uge 52/2016 eller senere.

Som alternativ til at optjene ny fuld dagpengeret (1924 timer som fuldtidsforsikret / 1.258 timer som deltidsforsikret), kan du i stedet forlænge din dagpengeperiode på baggrund af optjente løntimer.

Forlængelsen beregnes på baggrund af de løntimer, som er indberettet til indkomstregisteret siden du sidst fik en dagpengeret og frem til det tidspunkt, hvor din dagpengeret ophører. Med andre ord de arbejdstimer, du må have haft parallelt med dine dagpenge.

De indberettede løntimer fordobles og omregnes til nærmeste hele antal uger. De fordoblede timer registreres på en såkaldt Beskæftigelseskonto.

Eksempel: Du har fået indberettet 450 løntimer. Disse er registreret i en såkaldt Timebank. Disse timer fordobles til 900 timer, der divideres 37 = 24 uger mulig forlængelse. Din referenceperiode forlænges også. Referenceperioden er den periode, hvori du kan bruge dine ydelsesuger. Hér tredobles dine timer og omregnes til uger: 1350 timer, der divideres med 37 = 36 uger, som referenceperioden kan forlænges med.

Du skal løbende søge om det antal uger, som du ønsker at bruge af Beskæftigelseskontoen og forlænge din dagpengeret med. Det sker i forbindelse med udfyldelse og indsendelse af dit dagpengekort.

Når timerne er brugt til forlængelse af din dagpengeret, kan de ikke længere bruges til at optjene en ny dagpengeret med. I det nævnte eksempel betyder det, at bruger du 2 uger af Beskæftigelseskontoen til forlængelse af din dagpengeret (74 timer), så bruger du også 37 timer af din timebank.

Du kan højst forlænge din dagpengeret med 52 uger og din referenceperiode med 78 uger.

Læs mere her: Hvor mange dagpenge kan jeg få, og hvor længe?

Herunder kan du læse om, hvilke muligheder du så har:

 

Sådan optjener du ny dagpengeret og ny dagpengeperiode

Det arbejde, som du har haft i løbet af din ledighedsperiode, bliver talt sammen.

Vi indhenter de arbejdstimer og indtægter, som din arbejdsgiver har indberettet til SKATs indkomstregister.

Når du har samlet følgende timer, udløser det en ny dagpengeret på i alt 104 uger:

Som fuldtidsforsikret kræver det: 1.924 timers ustøttet arbejde inden for de seneste tre år.

Som deltidsforsikret kræver det: 1.258 timers ustøttet arbejde inden for de seneste tre år.

 

Hvilke muligheder du derudover har, kan du læse om her:

Seniorjob

Efterløn

Kontantydelse

Fandt du den information du søgte