Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

LinkedIn: Quick tips to rock the algorithm

LinkedIn tips - sådan får du større rækkevide


AJKS har senest skrevet om SoMe-specialist Katrine Thielkes input til LinkedIn hvem der er på – og hvordan du kan bruge platformen. Vores karriererådgivere har givet med råd til, hvordan du selv får mere ud af LinkedIn ved at få styr på din profil og din fortælling. Og nu sender vi dig videre i møllen og introducerer de seneste tips til at bruge LinkedIn i arbejdsøjemed med udgangspunkt i LinkedIns algoritme.  
 

Analyse på baggrund af 10.000 LinkedIn-opslag

Hvis jeg siger ordet algoritme-analyse, så begynder du måske at gabe. Men det er netop sådan en, at Richard Van der Blom, LinkedIn-ekspert og medlem af den uafhængige europæiske LinkedIn-tænketank, har udgivet for andet år i træk. Og den er bestemt ikke kedelig! Richard Van der Blom har analyseret mere end 10.000 LinkedIn-opslag for at blive klogere på algoritmen. Quick tips to rock the algorithm lyder overskriften, og det er netop, hvad du får.

Eksempler på gode tips til dit LinkedIn-opslag:

  1. De første linjer i dit opslag skal pirre læserens nysgerrighed, så de klikker ”læs mere”. For LinkedIns algoritme belønner klik på ”læs mere” bedre end et like.
  2. Det perfekte LinkedIn-opslag er mellem 1200 og 1600 tegn og har mellem 3-5 hashtags. Mindre end 3 hashtags reducerer opslagets rækkevidde med 40%. Mere end 5 hashtags reducerer rækkevidden med 20% - og mere end 9 hashtags reducerer rækkevidden med 35%.
  3. Tålmodighed er en dyd – også hvis du har lavet fejl i dit opslag. Vent mindst 10 minutter med at rette fejl i dit nyoprettede opslag. Retter du med det samme, reducerer du din rækkevidde.

Vil du have flere hurtige LinkedIn-råd, så kan du finde LinkedIn-analysen her.

En anden god ide er at følge Richard Van der Blom på LinkedIn, så du får alle hans gode tips lige ind i dit feed.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Katrine Thielke er specialist i sociale medier.

SoMe-specialistens input til LinkedIn

De seneste år er der sket en udvikling på LinkedIn. Tonen, indholdet og algoritmen har ændret sig. Så hvad er LinkedIn i dag, hvem er på - hvordan kan du bruge platformen? Det har vi talt med SoMe-specialist Katrine Thielke om.

Læs SoMe-specialistens input

LinkedIn: Få styr på din profil og din fortælling 

LinkedIn: Få styr på din profil og din fortælling 

Synes du ikke, du får noget ud af LinkedIn? Så skal første spørgsmål være - hvad vil du have ud af LinkedIn!
 

Læs karriererådgiverens råd om LinkedIn 

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Faglige og sociale arrangementer

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge.