Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

4 pointer om freelancelivet og bureauverdenen

Den 23. maj havde vi sat Michael Jeppesen fra bureauet Must, freelancer Kristian Fristed Eskildsen samt Stine Daugaard, karrierekonsulent ved DJ med speciale i selvstændige og freelancere i stævne for at debattere emner fra AJKS’ nye Freelanceanalyse.

AJKS' netværksarrangement 23. maj

Søren Cronwald Netværksarrangement 23. maj

Tine Johansen, formand for AJKS og DJ, styrede med sikker hånd paneldiskussionen og de mange spørgsmål fra deltagerne til netværksarrangementet om freelance-jobmarkedet.

I en lettere karikeret sammenfatning af de spændende og nuancerede diskussioner om fx bredde i faglighed vs. specialiseringer, udflydende faggrænser – heraf konkurrence fra autodidakte, ufaglærte m.fl. og ligeledes dialog om betydning af alder, kan vi udlede 4 pointer fra aftenen:

  • Lad være med at sætte din pris for lavt – vil du måske vælge en frisør til 100 kroner?”
  • ”Fokusér på det, du er god til”
  • ”Branchen mangler dygtige folk med digitale kompetencer”
  • ”Alder er ikke et issue, hvis du kan vise, hvad du er god til”

Det var første netværksarrangement efter Corona, og ca. 30 medlemmer fyldte lokalet på Gl. Strand. Alt i alt var det fantastisk igen at have vores gode medlemmer samlet til , og de faglige indspark fra panelet blev efterfølgende blødt op med gode snakke over et glas øl og vin. På den måde blev det planlagte to-timers arrangement pludselig til en tre-timere event.

Herfra en tak til alle der deltog og gjorde det til en god oplevelse.     

Er du nysgerrig på flere informationer om rekruttering til AJKS’ jobmarkeder og rammerne for freelancere og selvstændige, så tag et kig på AJKS Rekrutteringsanalyse og Freelance analyse.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Undersøgelse af jobmarkedet og vilkårene for freelancere og selvstændigefor

Jobmarked og vilkår for freelancere og selvstændige

Mange AJKS-medlemmer er  freelancere eller ”soloselvstændige”, og arbejder indenfor medier, kommunikation, sprog, marketing og kreative fag.

Det er dem, vi har fokus på her.

Hent freelanceundersøgelsen

Den eneste niche-rekrutteringsanalyse med direkte fokus på journalistik, kommunikation, markedsføring, SoMe, sprog, TV og radio.

Den eneste niche-rekrutteringsanalyse med direkte fokus på journalistik, kommunikation, markedsføring, SoMe, sprog, TV og radio.

Hent AJKS Rekrutteringsanalyse

AJKS Lønsikring

AJKS lønsikring

Som medlem af AJKS kan du tegne en lønsikring, der supplerer dine dagpenge i tilfælde af, at du bliver ledig. Den dækker både lønmodtagere og selvstændige, og du kan få op til 90 % af din løn dækket. 

Læs mere om lønsikringen, beregn din pris og tilmeld dig lige her