Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

5 tips til at formidle effektivt med video

5 tips til at formidle effektivt med video

 

 

Om North Creative Academy

North Creative Academy er en skole, der laver undervisning skræddersyet både erfarne og nye. De tilbyder bl.a. undervisning indenfor film, tv, musik, SoMe og podcast.

Læs mere om North Creative Academy.

Video er blevet en fast del af virksomhedernes indholdspakke. Det kan vi også se i vores rekrutteringsanalyse, hvor video er en af de kompetencer som arbejdsgiverne lægger vægt på i fremtiden.

I dagens digitale medielandskab er video en af de mest effektive måder at formidle historier på. Det er ikke længere kun forbeholdt tv- og videojournalister at producere videoindhold, men efterhånden forventet at j journalister og kommunikationsfolk generelt mestrer videoproduktion, som en del af deres værktøjskasse.

Derfor har AJKS talt med Steven Changtrakul, der er partner hos North Creative Academy. Og han har 5 tips til at formidle effektivt med video.

 

5 tips der gør din video bedre
 

  1. Hvad vil du opnå med din historie? ‘Planning is key’
    Før du begynder at producere, skal du sørge for at have en klar og præcis ide om, hvad formålet for din video er. Hvad skal den opnå? Skal den for eksempel sælge, overbevise, inspirere, oplyse eller noget helt andet? Sørg for at kende afsender, målgruppe, brugsscenarie, platform m.m. og tilrettelæg din video derefter. På denne måde kan du sikre at videoen indfrier sit formål
     
  2. Lav film - med filmiske virkemidler
    Når du bruger filmiske virkemidler, styrker det historiefortællingen og gør din video mere spændende, følelsesladet og engagerende. Brug forskellige kameravinkler, billedkomposition, belysning, farver, lydeffekter, musik og tekstning til at drive historien. Husk at vælge virkemidler, der passer til din historiefortælling, og undgå at bruge dem blot for effektens skyld.
     
  3. Tænk platformen ind fra starten
    Når du producerer videoindhold, skal du også tage højde for den platform, du vil dele den på. Hver platform har sine egne krav og retningslinjer for videoformater.; Højformat - eller bredformat? Kortere eller længere end 90 sekunder? En fortælling på en hjemmeside eller 10 sekunders indblik

    Platformen for visningen har betydning for storytelling, dramaturgi, æstetik mm. -og skal tænkes ind fra starten. Husk at din video med stor sandsynlighed vil blive set på en mobilskærm - måske uden lyd. Overvej at bruge undertekster eller anden tekstning for at gøre det lettere for seeren at følge med.
     
  4. Hold det simpelt
    Gode videoer behøver ikke at være komplicerede. Fokuserer på at fortælle din historie på en simpel og effektiv måde. Brug klare og enkle billeder, og undgå at overbelaste dine optagelser med for mange detaljer eller overflødige effekter.
     
  5. Lær håndværket og brug de rigtige redskaber
    For at lave professionelle videoer skal du have de rigtige redskaber. En smartphone eller et kamera er et godt udgangspunkt, men for at få de bedste resultater kan det være nødvendigt at investere i ekstra udstyr  som fx lamper, en mikrofon, stativ eller stabilisator. Lydkvaliteten og belysningen i dine optagelser kan have stor indflydelse på kvaliteten af din video. Sørg for at optage lyd i et roligt og støjsvagt område, og overvej at bruge en ekstern mikrofon for bedre lydkvalitet. Tænk også over belysningen, og undgå at optage i et for mørkt eller for lyst miljø.

    Når det er sagt, er udstyr ikke afgørende for at producere en god film. Det gode håndværk hvor alle filmproduktionens discipliner er i spil - er det der kan få dit video-indhold til trænge igennem og nå dit publikum.

     

Er du ledig?

Video er en stærk måde at formidle budskaber, historier og information på. Det har virksomhederne også opdaget. Derfor er videoformidling en god kompetence at have i værktøjskassen, og som gør dig attraktiv for en arbejdsgiver indenfor stillinger som web, kommunikation og markedsføring.

Hvis du er ledig, kan du kontakte din jobcenterkonsulent og søge om at få opdateret dine kompetencer. Det kan evt. være gennem Video Producer Uddannelsen hos North Creative Academy, som er designet til at gøre dig i stand til at tilrettelægge, optage og redigere professionelt video.

Du er også velkommen til at kontakte karrierevejlederne i AJKS, hvis du har spørgsmål om efteruddannelse eller sporskifte.

Vi hjælper dig med fx kompetenceafklaring, sporskifte og jobsøgningsstrategi - eller lige det, du har behov for. 

Book karrierevejledning

Er du ledig, kan du få individuel vejledning. Vi hjælper dig med fx kompetenceafklaring, sporskifte og jobsøgningsstrategi - eller lige det, du har behov for. 

Når du er ledig, har du mulighed for at deltage i undervisning, samtidig med at du bevarer din ret til dagpenge.

Uddannelse og kurser

Når du er ledig, har du mulighed for at deltage i undervisning, samtidig med at du bevarer din ret til dagpenge.

Få karrierevejledernes guides og artikler til jobsøgning, arbejdsliv, karriere og meget mere.

Artikler om karriere og jobsøgning

Få tips til din jobsøgning og karriere fra AJKS' karrierevejledere i vores arkiv, hvor vi deler artikler, videoer og guides.