Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Coronavirus – hvad betyder det for dig på dagpenge?

Som dagpengemodtager skal du normalt stå til rådighed. Det skal du ikke under Coronakrisen.

Hvad betyder coronavirus for dig på dagpenge?

Jacob Nielsen Hvad betyder Coronavirus for dig på dagpenge?

 

Alle lovpligtige møder er aflyst:

For at undgå smitterisiko bliver alle lovpligtige møder med a-kassen og jobcentret aflyst. Det har ikke betydning for dine dagpenge, som vil blive udbetalt normalt.

 

Du behøver ikke søge job og gå til jobsamtaler:

De nye retningslinjer fra Beskæftigelsesministeriet betyder, at du ikke behøver stå til rådighed for arbejdsmarkedet under Coronakrisen. Det vil sige, at du ikke er forpligtiget til at søge job og udfylde din joblog – du vil stadig få udbetalt dagpenge. AJKS råder dig dog til til at søge de job, der er.

 

Er du smittet med COVID-19:

Hvis du er blevet undersøgt og er smittet med COVID-19, så er du syg og derfor omfattet af de almindelige sygedagpengeregler. Det vil sige, at du kan få sygedagpenge.

 

Er du i karantæne med mistanke om smitte med COVID-19:

Hvis du er i karantæne, anses du også for at være syg, og du er derfor omfattet af de almindelige sygedagpengeregler. Det vil sige, at du kan få sygedagpenge.

 

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte AJKS på selvbetjeningen eller telefon 3342 8001.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Lars Engelgaar

ons, 03/11/2020 - 21:59

Hej
Hvordan forholder vi os i den nye situation, hvor alle offentlige institutioner lukker ned på Fredag ?
I mit tilfælde kommer jeg til at have en dreng(17 år) som pt er i karantæne indtil 23.3 og så 2 små børn på 4...
Det bliver nærmest umuligt at opretholde en arbejdsdag, hvor der er ro til at finde, lave og sende ansøgninger.
Min kone er selvstændig, så hun vil være nødt til at arbejde...

Venligst
Lars

Hej Lars
Beskæftigelsesministeriet er netop kommet med nye retningslinjer for ledige under Coronakrisen. Du er ikke længere forpligtiget til at søge job og udfylde din joblog. Hvis du har spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på selvbetjeningen eller på telefon 3342 8001. Mvh Hanne-Mari/AJKS

Ann

tor, 03/12/2020 - 08:15

Er sådan set mest bekymret for de stillinger, jeg søger - og udsigten til, at der ikke er stillinger at søge de næste to-tre uger.

Anne Hansen

tor, 03/12/2020 - 14:48

Skal man så ikke søge min. to jobs fra næste uge af og to uger frem? Tænker mere der ikke vil være så meget at søge det næste stykke tid ...

Hej Anne
Der er netop kommet nye retningslinjer. Under Coronakrisen er du ikke forpligtiget til at søge job og udfylde din joblog. Vi anbefaler naturligvis, at du stadig søger de relevante stillinger, der måtte være at søge. Mvh Hanne-Mari/AJKS

Ann

lør, 03/14/2020 - 15:25

Hej igen

Men et er jo, at der ikke bliver slået job op. Vi kommer heller ikke til samtaler. Min dagpengeperiode bliver opbrugt i en tid, hvor det er umuligt at få et job. Vi har brug for, at perioden bliver indefrosset. Jeg søger stadig de jobs, der er. Men lige nu er der jo ingen, der ansætter eller holder samtaler.

Hilsen
Ann

Anne Møller

tor, 03/19/2020 - 10:54

Hej
Vil dagpengeperioden blive udvidet svarende til den periode, Corona-perioden varer? Hvad med karantænedagen hver 4. måned - vil den stadig stå ved magt i denne situation?

Hej Anne
Et samlet folketing har netop besluttet, at dagpengeperioden fra 9. marts til 9. juni ikke tæller med i regnskabet - dvs. at du reelt får tre måneders ekstra dagpengeperiode.

Mvh Hanne-Mari/AJKS

Hej Hanne-Mari

Hvordan forholder situationen sig hvis man får supplerende dagpenge og de 30 uger udløber under corona perioden?

Vh. Nikoline

Hej Nikoline
Desværre er der ikke nogen ændringer ift. de 30 ugers supplerende dagpenge. Vi arbejder for at få politikerne til at gøre noget ved problematikken. Du kan have mulighed for at søge om kompensation for tabt b-indkomst, hvis du er freelancer. Du kan se mere på virksomhedsguiden.dk

Vh Hanne-Mari/AJKS