Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Dagpenge-ændringer helt forfejlet

DJ og AJKS tager skarp afstand for dagens aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti, der blandt andet går hårdt ud over ledige på dagpenge. En helt forfejlet politik, kalder Mogens Blicher Bjerregård det.

Dagens aftale, der går hårdt ud over de ledige er blevet mødt med stor modstand hos de forskellige faglige organisationer. Hos Dansk Journalistforbund og AJKS, er formand Mogens Blicher Bjerregård rasende over de nye planer:

Til Journalisten.dk siger han om halveringen af dagpengeperioden fra  to til fire år:

”Det er en helt forkert og forfejlet politik. Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor det den ene gang efter den anden er de ledige, der skal holde for. Man får ikke flere i arbejde ved at gøre deres situation mere usikker. Jeg synes, det er forstemmende med regeringens angreb efter angreb på dagpengesystemet.”

Mogens Blicher Bjerregård mener, at dagens aftale er en jagt på de ledige og på a-kasserne, og siger blandt andet:

»De arbejdsløse er meget motiverede for at tage arbejde. De har ikke brug for trusler og for at blive forfulgt. De har brug for hjælp og støtte, og det skal vi give dem i A-kassen, men vores muligheder bliver hele tiden forringet af den politik, der føres,« siger Mogens Blicher Bjerregård.

Læs AJKS' forklaring på, hvordan spareplanen kan ramme medlemmerne i Journalistens gennemgang: Sådan bliver du påvirket af spareplanen

Læs resten af Journalistens interview med Mogens Blicher Bjerregård: DJ raser over regeringens spareplan

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.