Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Dagpengereglerne bør afspejle virkeligheden

Reglerne for optjening af dagpenge er udtænkt bag skriveborde. De fungerer ikke i virkeligheden, og bør derfor ændres hurtigst muligt.

Et helt års arbejde mod tidligere et halvt skal der til, før man igen har dagpengeret.

Det er ikke, fordi vores ledige medlemmer ikke søger job. De tager hvad der er, både stort og småt.

Når medlemmerne kommer til AJKS søger de hjælp - både til at få løftet deres kompetencer, og i nogle tilfælde om at søge videre, eventuelt væk fra medie - og kommunikationsbranchen. For den enkelte kan det være en katastrofekurs i livet at arbejdslivet holder en ude i strakt arm, og det kan vise sig uopretteligt for den enkelte.

Det kræver en lovændring. Vi ser gerne at optjeningskravet bliver halveret til et halvt år. En halvering af optjeningskravet til et halvt år vil tilføre dynamik til vores dagpengesystem. Det vil for mange være et realistisk mål, der samtidig vil fremme fleksibiliteten på arbejdsmarkedet, hvor kortere ansættelser og projektarbejde i fx halve år er meget mere udbredt end for blot ti år siden.

Beskæringerne af dagpengesystemet blev udtænkt bag skrivebordene. Virkeligheden har vist, at den beslutning har mange ulykkelige konsekvenser.

Der er forskel på at betragte samfundet fra et menneskeligt synspunkt og ud fra et rent økonomisk synspunkt. Vi er et samfund af mennesker og borgere, hvor alle gerne vil bidrage til fællesskabet. Det må regering og Folketing have respekt for og skabe mulighed for.

Vi skal have en helt nødvendig ændring af dagpengereglerne. Og det skal vi have nu.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.