Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Det lysner trods Corona!

Corona har unægtelig påvirket vores allesammens liv, hverdag og arbejdsliv. Men hvordan så arbejdsmarkedet ud for AJKS-medlemmer inden Corona, og hvordan ser det ud i dag? Læs med her og få svarene.

Brandmovers analyse - Content Marketing er efterspurgt

Kilde Brandmovers

Pre-Corona

Inden Corona kom og lagde sit vederstyggelige åg over verdenen og medbragte sygdom, død og økonomisk krise, oplevede vi, at store dele af de brancher som AJKS dækker var i vækst.

Brandmovers årlige rapport om Content Marketing viste, at virksomhederne investerede mere i netop Content Marketing - og at 75 % af de adspurgte havde ambitioner om at producere mere video, og indhold til SoMe, digitale nyhedsbreve, video, blogs og events blev vurderet til at være det meste effektive i Content marketing øjemed.

Alt sammen opgaver der ville kunne løses af AJKS medlemmer.

 

AJKS' rekrutteringsanalyse

Kilde: AJKS' rekrutteringsanalyse

Vores egen rekrutteringsanalyse fra 2020, der nåede at udkomme lige før Corona ændrede verdenen, viste også, at de virksomheder som AJKS-medlemmers faglighed taler til, havde vind i sejlene. Således svarede hele 62,6 % af respondenterne, at de forventede at skulle rekruttere (indenfor AJKS´ fagområder) inden for de næste et til to år. Af disse forventede hele 39,6% at skulle rekruttere mere end fem medarbejdere – igen inden for AJKS´ fagområder. 

 

AJKS rekrutteringsanalyse

Kilde: AJKS' rekrutteringsanalyse

Vores rekrutteringsanalyse viste også, at kompetencer som kommunikation, SoMe, video, grafisk arbejde og web i stigende grad ville blive efterspurgt.

Med andre ord var der godt gang i hjulene i flere af de markeder, AJKS dækker.

Men hvordan ser det ud i dag?

Arbejdsmarkedet og Corona

Det giver sig selv, at Corona og den deraf følgende nedlukning, fald i BNP og usikkerhed har haft en markant indvirkning på arbejdsmarkedet som helhed. Enkelte brancher er gået fri og nogle - fx e-comerce - har ligefrem oplevet et boost.

Faktum er imidlertid, at mange har mistet deres job, deres kunder eller oplevet et fald i opgaver. Dette gælder på arbejdsmarkedet som helhed og blandt AJKS-medlemmer.

Men det lysner! Ser vi på de nyeste data fra STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering), har der fra uge 28 og frem til uge 34 været et fald i antal tilmeldte ledige. Det er et godt tegn!

STAR analyse - ledighedstal marts-august 2020

Kilde: STAR

 

AJKS' arbejdsmarkeder rejser sig langsomt igen

Kigger vi på vores egne ledighedstal, kan vi også se Coronakrisens effekt, men samtidig kan vi også se et forsigtigt fald i antallet af ledige. Den 19. august havde vi således 2821 ledige medlemmer, hvilket er markant flere end før Corona - men dog et fald på 172 ledige medlemmer set i forhold til for et par uger siden.

Samtidig kan vi se, at vores medlemmer kommer i job - trods Corona. Siden Coronakrisen startede i marts 2020, har 1.769 ledige forladt dagpengeland, mens nye ledige, herunder en del dimittender er kommet til.

Men der er grund til en forsigtig optimisme. Også når vi kigger på dele af de markeder, AJKS dækker. Således kan vi se, at der indenfor Marketing, Kommunikation, Grafisk arbejde, Public Relations og Journalistik har været en stigning i antal opslåede jobs jvf. nedenstående billede. Dette til trods for at der på tværs af alle brancher grundet Corona har været et fald i antal jobopslag set i forhold til tidligere år.

Noget tyder på, at de markeder AJKS dækker langsomt men sikkert rejser sig igen. Det giver håb og tro for ledige såvel som freelancere og selvstændige. Så selv om, at vi går en mørkere tid i møde - lysner det!

Udvikling i jobopslag marts-august 2020

Kilde: Jobsearch.dk

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Emma Kjeldsen

man, 08/31/2020 - 18:39

Hvad med tv-tilrettelæggelse?

Den stillingsbetegnelse findes desværre ikke i datagrundlaget fra jobsearch- det er også sjældent at de stillinger slås op.

S

tir, 09/08/2020 - 14:30

Kan I ikke lige forklare hvad den nederste grafik helt præcis viser?

Den nederste graf viser antal stillingsopslag inden for udvalgte brancher set over en periode fra marts til august.