Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Det nye ministerhold er sat - Peter Hummelgaard er blevet ny beskæftigelsesminister - tillykke

Kære Peter, tillykke med din nye post som beskæftigelsesminister.
I AJKS har vi altid kaffe på kanden – om torsdagen er der endda også kage. Hvis du slår et smut over vejen, så er vi altid klar til en lille snak. Invitationen er åben, og du er velkommen forbi når som helst - vi står klar med input og sparring til en masse af de ideer, I er kommet med.

Peter Hummelgaard er ny beskæftigelsesminister

Pressefoto Peter Hummelgaard er ny beskæftigelsesminister

 

Styrkelse af socialt sikkerhedsnet

Som a-kasse glæder det os, at du sammen med den nye regering vil arbejde for en ansvarlig og retfærdig økonomi – hvor det sociale sikkerhedsnet ikke forringes. Det kan vi kun være enige i. Dagpenge er en smuk syntese af det offentlige, der sikrer borgeren og borgeren, der selv tager ansvar.

I Danmark er det nemt at styre arbejdsmarkedet på baggrund af konjunkturerne, og forsikringen i a-kassen er sikkerhedsnettet, der skaber tryghed og stabilitet til dem, der bliver ramt. Måske vi i fællesskab kan arbejde for en endnu bedre løsning for dagpengeområdet og sikkerheden i flexicurity-modellen?

 

Uddannelse er vejen frem

Danmark skal fokusere på uddannelse, og opkvalificering af ufaglærte er et første skridt. Det er vigtigt at fremtidssikre den enkelte – og samfundet. Men husk også dem med uddannelse. De skal også udvikles og opkvalificeres, så deres kompetencer øges, og de bliver ved med at være interessante for arbejdsmarkedet. Det øger produktiviteten og muliggør det velfærdssamfund, vi er stolte af i Danmark.

Derfor er det vigtigt, at folk med mellemlange og lange uddannelser også får mulighed for at efteruddanne sig indenfor dagpengesystemet.

Mål og midler er der mange af – hvis du er nysgerrig, er vi tæt på.

 

Kritisk gennemgang af reformer – vi ved, hvor I kan starte

Når I skal til at gennemgå de reformer, der er lavet op gennem tiden, så husk dagpengereformerne. Desværre er det blevet lettere at komme i klemme i dagpengesystemet. Heldigvis kan vi gøre meget for mange – men ikke alle.

Det er måske noget, vi kan løse i fællesskab?
Vi har masser af byde på foruden kaffe og kage!

 

 

 

 

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.