Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Endelig hjælp til kombinatører

Nu får nogle af de mest fleksible aktører på arbejdsmarkedet også en redningskrans. Nu bliver det muligt at tælle både A- og B-indkomst, samt overskud fra selvstændig virksomhed med, når kombinatører søger om kompensation for COVID-19-krisen.

endelig hjælp til kombinatører

 

Lørdag kom en ny politisk aftale i hus, som AJKS og flere andre har arbejdet hårdt for at få gennemført. Kombinatører, freelancere eller selvstændige der både har A- og B-indkomst, får nu mulighed for at tælle både A og B-indkomst med, når de søger om kompensation i Statens nye hjælpepakke.

 

Længe ventet lup på det fleksible arbejdsmarked

Coronakrisen har sat en længe ventet lup på arbejdsmarkedet. Der er mange sammensatte og fleksible arbejdsformer, der ikke nødvendigvis passer ned i politikernes syn på arbejdsmarkedet. Det har man også kunne se i de tidligere hjælpepakker, der har haft et urealistisk bud på, hvor mange penge folk skulle tjene - og hvordan de skulle tjene dem - for at få del i hjælpepakkerne. Derfor røg kombinatørerne ned mellem to stole og kunne ikke få hjælp nogen steder. Det er heldigvis slut nu efter massivt påvirkningsarbejde fra blandt andre AJKS.

Den danske flexicurity-model lægger op til fleksibilitet mellem arbejdsmarkedets parter og i de enkelte ansættelsesformer, så nytter det ikke at de mest fleksible på arbejdsmarkedet – kombinatørerne bliver straffet for netop dette. Det er heldigvis slut nu.

 

Kan du få kompensation med den nye hjælpe pakke? Se her:

Er du kombinatør, så du både har A- og B-indkomst, og forventer du at opleve A- og B-indkomsttab på minimum 30 % pga. COVID-19? Så er der gode nyheder. Nu er der mulighed for, at du kan få kompensation på op til 90 % af dit forventede A- og B-indkomsttab, dog maksimalt 20.000 kroner pr. måned.

 

Du skal opfylde nedenstående betingelser for at kunne modtage kompensation:

  • Du skal have haft A- og B-indkomst samt skattepligtigt overskud fra selvstændig virksomhed på mindst 10.000 kroner i gennemsnit pr. måned i det seneste år.
  • Din B-indkomst skal som minimum udgøre 5000 kroner pr. måned
  • Din A-indkomst må maksimalt være på 20.000 kroner pr. måned
  • Din A-indkomst må højst udgøre 55% af beskæftigelsesgraden. Det vil sige, at du maksimalt må have arbejdet 55% af tiden, der hvor du har tjent din A-indkomst.
  • Både din A- og B-indkomst skal komme fra aktiviteter, som vedrører en arbejdsindsats.
  • Din årlige indkomst i 2020 må ikke overstige 800.000 kroner.
  • Du må ikke være berettiget til dagpenge eller supplerende dagpenge eller modtage offentlige ydelser som fx kontanthjælp

Den midlertidige kompensationsordning for freelancere mv. med både A- og B-indkomst gælder fra og med 9. marts til og med 8. juli 2020. Du kan maksimalt være omfattet af ordningen i fire måneder.

 

Du kan ikke søge støtte fra flere ordninger

Du kan ikke få kompenseret de samme tab fra flere forskellige COVID-19-støtteordninger.
Hvis du både har mulighed for at få kompensation i ordningen for selvstændige og freelancere samt ordningen for freelancere mv. med både A- og B-indkomst, så skal du vælge en af ordningerne. 

Hvis du allerede har søgt ordningen for selvstændige og freelancere, men endnu ikke har fået udbetalt kompensation, kan du fortryde ansøgningen og i stedet søge den midlertidige ordning for freelancere mv. med både A- og B-indkomst.

 

Denne blok er defekt eller manglende. Du kan mangle indhold eller også kræves der, at du aktiverer det oprindelige modul.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.