Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Fra Honeymoon til jobsøgende

Jobsøgning kan føles som at gå til eksamen uden pensum og facitliste. Hvilket er overvældende -især for dig, der er nyuddannet. Få karrievejlederens tips her.

6 tips til ventetiden som jobsøgende

 

Eksamenerne er veloverståede, festerne og festivalerne var fede, og du har holdt en velfortjent ferie. Honeymoonen er ved at være overstået, og nu er du tilbage foran Pc’en, hvor du søger opslåede stillinger og følger alle råd din karriererådgiver giver. Men der sker ikke noget - du bliver ikke kaldt til jobsamtale. Utålmodigheden begynder at melde sig. Du tænker måske, at det er dig, der er noget galt med. Bare rolig - det er det ikke!

Det er i virkeligheden en helt normal proces, du er i gang med – det tager nemlig ofte tid at finde et job som nyuddannet. For dét at søge job er en helt anden disciplin end at studere, og arbejdsmarkedet er et helt andet format end at gå i skole. Der er nemlig ingen facitliste på, hvordan det skal gøres. Det kan føles lidt som at bevæge sig i ’no man's land' – eller at gå til eksamen uden pensum.

For nogle er det en stressende periode - sær hvis du lægger meget arbejde i hver eneste ansøgning, bruger alle dine vågne timer på at tænke på jobsøgning og ovenikøbet ikke hører noget fra virksomheden. Men der er mange lag i en ansættelsesproces. Det handler nemlig ikke kun om dig, men derimod, hvem virksomheden har brug for i teamet. For hvem har forladt jobbet? Har de brug for en med erfaring? Sidder der et ansættelsesudvalg som tør satse på nye kræfter osv. Så vær ikke for hård ved dig selv i denne proces.

Og da der ikke er noget facit på en snorlige jobsøgningsproces, kan det være en udfordrende tid at være i. Derfor er det en god ide at sætte struktur på din hverdag. Lav gerne et ugeskema, så du er klar på, hvornår du søger jobs, netværker, researcher på forskellige virksomheder - og hvornår du holder fri. For det er vigtigt, at du også holder fri fra jobsøgningen, da du ikke kommer tættere på et job ved at have det i tankerne hele tiden.

Hav tålmodighed og gør det til en god tid, selvom ventetiden kan føles lang. Brug tiden til noget, der giver mening for dig. Vil du for eksempel nørde et fagligt område, du gerne vil blive bedre til, øve dit pitch til når du netværker - eller tage en praktik for at forbedre dit CV? Så gør det…. For bare rolig, pludselig er du i job - og så har du ikke tid til at fordybe dig i det.

6 tips til hvordan ventetiden bliver bedre:
 

  1. Sæt struktur på din hverdag: Arbejd ikke med jobsøgning døgnet rundt. Lav evt. et ugeskema, hvor du afsætter tid til jobsøgning, træning, socialt samvær -og hvornår du holder fri.
     
  2. Brug tiden og energien fornuftigt: Brug god tid på at skrive en gennemarbejdet ansøgning til de stillinger, som du er meget interesseret i. Det behøver nemlig ikke at være hver eneste ansøgning, der er gennemarbejdet, hvis det fx er vigtigere for dig at bruge tiden på at netværke en uge.
  3. Research på virksomheder og dit netværk: Vær nysgerrig og indsaml viden om virksomheder, som du gerne vil arbejde hos. Tjek deres hjemmeside og LinkedIn.
    Undersøg evt. hvad dine gamle studiekammerater, kollegaer mm. laver i dag på LinkedIn, måske arbejder de et sted, du også gerne vil arbejde.


    Lav evt. en liste over dit netværk i 3 radarer, det tætte, det midt i mellem, det store netværk.
     
  4. Tag selv action: Søg uopfordret, brug dit netværk og få nogle kaffemøder i stand hos virksomheder, så du selv handler og tager action på din egen jobsøgning.
     
  5. Hav tålmodighed: Accepter tingenes tilstand. Husk, at drømmejobbet måske ikke findes med det samme, men at dit næste job kan være vejen dertil.
  6. Og det vigtigste til sidst…… TILLYKKE MED EKSAMEN, nyd det nye kapitel i dit liv!!

 

Vil du læse om tips og tricks i forbindelse med din jobsøgning, læs mere her

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Faglige og sociale arrangementer

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Skal du tættere på drømmejobbet, og kunne du godt bruge noget inspiration? Hent vores gratis guide til at skrive ansøgninger og målrette dit CV.

Gratis guide til ansøgning og CV

Skal du tættere på drømmejobbet, og kunne du godt bruge noget inspiration?
Hent vores gratis guide til at skrive ansøgninger og målrette dit CV.

Guides til gratis kurser og uddannelse

Guides til gratis kurser og uddannelse

AJKS' karrierevejledere giver dig en guide med gratis kurser, certificeringer og videreuddannelse.

Find korte kurser, workshops og bliv undervist af nogle af verdens førende universiteter helt gratis.