Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Husk at holde ferie, selvom du er jobsøgende

ferie for jobsøgende

 

Frem mod maj føltes dagene som en lang november-eftermiddag. Coronaen hærgede, restriktionerne fastfrøs os og regnen silede ubønhørligt ned. Nu er sommeren endelig over os, restriktionerne på vej væk og varmen og solen på vej tilbage.

Det samme er jobmarkedet. Heldigvis, for vi AJKS’ere har været nogle af dem, der har været hårdest ramt af ledighed under epidemien. Men nu er der lys forude - også selvom sommersolhverv venter lige om hjørnet.

Jobsøgningen har ikke været på standby. Og mange af jer skriver den ene målrettede ansøgning efter den anden, planlægger kaffemøder og researcher jobdatabaser i en uendelighed. Det er rigtig godt. Men I skal også huske at holde fri. Helt fri - som i vaskeægte ferie.

 

Vigtigt at holde HELT fri

Det er hårdt at være jobsøgende – det er et job i sig selv, og nogle føler, at arbejdsdagen aldrig slutter. Dage og aftener smelter sammen - og alle weekender føles som mandag.

Derfor er det en god ide at skabe struktur i hverdagen med en jobsøgningsplan og huske at holde ferie, hvor du trækker stikket - og virkelig holder HELT fri.

Når du holder ferie, skal du ikke stå til rådighed for arbejdsmarkedet – men du skal huske at melde ferie til jobcentret senest 14 dage før, du vil holde din første feriedag. Du kan selv skrive din ferie ind på jobnet.

Og så skal du huske at søge om feriedagpenge. Med de nye ferieregler optjener du løbende ferie – tjek mulighederne her.

Jobcentret giver automatisk a-kassen besked om, at du holder ferie.

 

 Ferie kan betale sig

Det er sundt at få dit arbejde - i dette tilfælde jobsøgningen - lidt på afstand og koble af, så du får ekstra energi ind på kontoen. Det er sundt for dit helbred, din livsglæde og for din kommende jobsøgning.

Det kan være frustrerende at se andre holde ”velfortjent” ferie, hvis du ikke selv føler, du kan tillade dig at holde fri. Men det kan du – og det bør du!

Mange får gode ideer, når hjernen får ro, men husk at skrive dem ned og parkere dem til efter ferien.

God fornøjelse

 

 

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Helle

søn, 06/20/2021 - 14:05

Hvor er jeg glad for, at jeg for mange år siden valgte at blive medlem hos AJKS. I ved og anerkender, at der bag hvert ledigt medlem er et menneske, som ofte er ret frustreret over at være blevet ledig af den ene eller anden grund, og som kan “gå helt ned med flaget” hvis man ikke passer lidt på sig selv. I betragter os som mennesker og ikke kun et nummer i statistikken. God ferie til jer alle.

Kære Helle,
Tusind tak for din søde kommentar, som jeg sender videre til alle kollegerne :) Den bekræfter, at vi gør det rigtige, når din oplevelse stemmer overens med vores værdier. Du må også have en rigtig god ferie!

Dbh. Maja / AJKS

AJKS Lønsikring

AJKS lønsikring

Som medlem af AJKS kan du tegne en lønsikring, der supplerer dine dagpenge i tilfælde af, at du bliver ledig. Den dækker både lønmodtagere og selvstændige, og du kan få op til 90 % af din løn dækket. 

Læs mere om lønsikringen, beregn din pris og tilmeld dig lige her 

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Faglige og sociale arrangementer

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Meld dig ind

BLIV MEDLEM NU

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Meld dig ind her >