Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Karrierevejleder – nu også i Aarhus

Jens Braarup, 56, er pr. 1. maj 2015 ansat som karrierevejleder i AJKS. Med ansættelsen af Jens vil de jyske medlemmer af AJKS få mulighed for at få personlige karrieresamtaler – uden at skulle rejse til København. Jens bliver den fjerde karrierevejleder i AJKS, men den første med fast arbejdsplads i Aarhus.

Jens er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 1982 og har mere end 25 års erfaring som dagbladsjournalist. I forbindelse med en sparerunde i 2008 valgte han frivilligt at fratræde sit job som nyhedsredaktør på Århus Stiftstidende. Det gav ham muligheden for at få opfyldt en drøm om at krydse Atlanten i sejlbåd og cruise rundt i Caribien. Da han kom tilbage til Danmark, blev han dog mødt af finanskrise, ansættelsesstop og fyringsrunder i de danske bladhuse – og dermed arbejdsløshed.

Jens var ledig i knap et år. Et år som han selv betegner som ”et chok og en øjenåbner, men også starten på et brancheskifte og en helt ny karriere inden for beskæftigelsesområdet”. Jens gik fra at være ledig til leder på bare ét år. Hans talent viste sig at være evnen til at hjælpe ledige i arbejde, og i løbet af de sidste 5 år har han fået solid erfaring inden for beskæftigelsesområdet. Han har arbejdet som underviser/kursusleder på jobsøgningsforløb for ledige i Aalborg, som leder af et beskæftigelsescenter i Jammerbugt Kommune i Nordjylland, som jobcenterchef på Ærø, som afdelingsleder i Jobcenter Haderslev og senest som arbejdsmarkedskonsulent for forsikrede ledige i Jobcenter Glostrup.

Perfekt match

1. juli 2015 træder den nye beskæftigelsesreform i kraft. Fra den dato skal a-kasserne arbejde tættere og mere proaktivt sammen med jobcentrene omkring beskæftigelsesindsatsen. For den ledige betyder det, at de skal til flere møder i jobcenteret, hvor a-kassen kan deltage, hvis den ledige ønsker det. Derfor har AJKS oprustet og ansat Jens.

A-kassechef Betina Nielsen glæder sig til at byde Jens velkommen: ”Jeg er sikker på, at Jens’ indgående kendskab til jobcenterverdenen og redskaberne i beskæftigelseslovens værkstøjskasse vil komme medlemmerne i AJKS til gode. At Jens selv er uddannet journalist og har været ledig vil uden tvivl også blive en fordel for AJKS’ jyske medlemmer, der nu får deres egen mand uden at skulle til København”.

Jens vurderer, at han og det nye job i AJKS er et perfekte match: ”Jobbet i AJKS bliver en kombination af det bedste fra mine to job-verdener, den journalistiske og den beskæftigelsesmæssige. Jeg kender målgruppen, for jeg har selv været en del af den. Og jeg glæder mig meget til at gøre mit til at hjælpe ledige medlemmer af AJKS i arbejde.”

Jens Braarup har første arbejdsdag i AJKS mandag d. 4. maj, og vil i den første måned have arbejdsplads i København. Fra mandag d. 1. juni vil hans arbejdsplads være Fiskergade 41 i Aarhus, hvor han skal dele kontorfællesskab med medarbejdere fra Dansk Journalistforbund.  

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.