Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Notat til beskæftigelsesministern: Sådan fremtidssikrer vi seniorer på arbejdsmarkedet

Regeringen vil gerne have, at seniorer bliver længere på arbejdsmarkedet og lægger i regeringsgrundlaget op til, at diskriminationen mod seniorer skal bekæmpes. Det er en bold, som AJKS har grebet.

Tine Johansen, formand for AJKS, har på vegne af Hovedbestyrelsen sendt et notat om fremtidssikring af seniorer på arbejdsmarkedet til beskæftigelsesministeren.

Tine Johansen, formand for AJKS, har på vegne af hovedbestyrelsen sendt et notat om fremtidssikring af seniorer på arbejdsmarkedet til beskæftigelsesministeren.


I et nyligt notat til beskæftigelsesministeren, byder AJKS ind med forslag til områder, der kan gøre det mere attraktivt at blive på arbejdsmarkedet, når man er senior.

AJKS har mange medlemmer, som gerne vil fortsætte på arbejdsmarkedet, selvom de når folkepensionsalderen. Det gælder både lønmodtagere og selvstændige. Der er et stort og overset potentiale i seniorerne, men de oplever, at lovgivningen på flere punkter er en hindring og ikke er fulgt med tiden. Der er behov for mere fleksible rammer for de seniorer, der vælger at blive på arbejdsmarkedet. Og hjælp til dem, der ufrivilligt holdes uden for.

"Beskæftigelsesministeren har kvitteret positivt for vores ideer på området. Vi er glade for, at hun gerne vil tale videre om, hvordan vi skaber bedre muligheder for seniorerne, for de har så mange kompetencer og erfaringer, som vi har brug for, siger Tine Johansen, formand for AJKS".

Læs hele notatet her

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Helle Eeg Brøchner

ons, 03/01/2023 - 21:53

Tak for initiativet. Jeg finder, det er gode forslag - netop den slags, der kunne give et noget større incitament til at blive ved at arbejde. Som ældre kan vi ikke nødvendigvis alle klare at arbejde fuld tid, men har man lyst og evne til at yde en indsats, er det en urimelig men effektiv showstopper, at man skal afskæres fra sin optjente efterløn eller trækkes i en pension, der i forvejen som oftest ikke har fulgt prisudviklingen.

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Faglige og sociale arrangementer

Netværk med andre professionelle inden for medier og kommunikation. Hold dig opdateret på faglige trends og tendenser. Events næsten hver uge. 

Få karrierevejledernes guides og artikler til jobsøgning, arbejdsliv, karriere og meget mere.

Artikler om karriere og jobsøgning

Få tips til din jobsøgning og karriere fra AJKS' karrierevejledere i vores arkiv, hvor vi deler artikler, videoer og guides. 

AJKS guider dig til ledige job i 36+ jobportaler, jobbanker og jobsøgemaskiner. Med guiden får du overblik, så du nemmere kan finde de nyeste job.  Få overblik over ledige stillinger nu

Nyt job? Guide til jobportaler indenfor medier og kommunikation

AJKS guider dig til ledige job i 36+ jobportaler, jobbanker og jobsøgemaskiner. Med guiden får du overblik, så du nemmere kan finde de nyeste job.