Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Nu skal du igen stå til rådighed, hvis du er ledig – beskæftigelsesindsatsen er åbnet

Kampen mod Corona ser heldigvis ud til at gå den rigtige vej, så arbejdspladserne er begyndt at lukke forsigtigt op, og politikerne forsøger at skubbe gang i økonomien. Det skaber forhåbentligt nye – og gamle – jobåbninger. Det er også på den baggrund, at politikerne den 27. maj har valgt at genåbne beskæftigelsesindsatsen, så vi begynder at nærme os det normale igen.

Nu skal du igen stå til rådighed

 

 

Hvis du er blevet ledig mellem 1. marts og 26. maj, skal du udfylde Min plan, Krav til jobsøgning og have et tilgængeligt CV på jobnet.dk inden den 15. august 2020. Du skal også deltage i et  velkomstmøde i AJKS inden da.

Hvis du er meldt ledig efter den 26. maj, skal du deltage i et velkomstmøde i AJKS senest 14 dage efter, du er meldt ledig – og udfylde Min plan, Krav til jobsøgning og have et tilgængeligt CV på jobnet.dk senest 14 dage efter mødet.

Er du ledig?
Hvis du er ledig, skal du være opmærksom på, at du fra den 27. maj igen skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Det betyder, at du skal søge 2 jobs om ugen, komme til møder i jobcentret og a-kassen samt udfylde Min Plan, Krav til jobsøgning og have et tilgængeligt CV på jobnet.dk

Din ret og pligt til aktivering er også tilbage. Det vil sige, at du har ret til at komme i løntilskudsjob og virksomhedspraktik – i Østdanmark dog kun i private virksomheder. Samtidig kan Jobcentret kræve, at du søger eller tager et specifikt job.

 

Forskel på Øst og Vest
Alle møder i AJKS vil i den kommende tid være digitale. Det samme gør sig indtil videre gældende for jobcentrene i Øst – altså Region Sjælland og Hovedstaden. Bor du derimod i Vestdanmark (Region Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland), hvor Coronaepidemien heldigvis er ved at have sluppet sit tag, så kan du blive indkaldt til fysiske møder hos Jobcentret eller skulle deltage i fysisk aktivering.

Her kan du læse mere om a-kasse og dagpenge under COVID-19

 

Du bruger stadig ikke af dine dagpengeperiode
Selvom vi langsomt lukker op for beskæftigelsesindsatsen, så er din dagpengeperiode stadig sat på pause indtil 30. juni. Det vil sige, at de dagpenge du får udbetalt mellem 1. marts og 30. juni ikke tæller med i de uger, du har til rådighed på dagpenge.

 

Husk, vi sidder klar til at hjælpe!
AJKS’ a-kassevejledere og karrierevejledere er klar på selvbetjeningen eller telefonerne, hvis du har brug for hjælp til a-kasseregler eller karrierevejledning.

 

Denne blok er defekt eller manglende. Du kan mangle indhold eller også kræves der, at du aktiverer det oprindelige modul.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kim Ravn-Mortensen

lør, 05/30/2020 - 14:36

I går fredag den 29. maj modtager jeg hele tre enslydende meddelelser fra AJKS.
Og så ikke helt. De to mails med samme ordlyd om, at nu skal vi igen stå til rådighed var den vel vigtige dato - den 27 maj udeladt - men jeg kunne da klikke rundt og endte i FAQ, hvor der står, at vi skal sende to ansøgninger udfylde joblog og stå til rådighed for jobs hvis Jobcenter har et til os (ja den sidste griner vi meget af)

Jeg har et par spørgsmål, som er pivvigtige - desværre får jeg nok først svar en gang i løbet af næste uge.

1) Hvorfor skriver I først ud til os to dage efter at de gamle regler er gældende igen? Jeg ser først jeres tre henvendelser i dag, da jeg tjekkede mail kl. 09.00 fredag og her var intet fra Jer.
2) Hvorfor skriver I ikke den 27. i de to mails? Er AJKS ikke en a-kasse for kommunikationsfolk og kan jeg som kunde ikke som minimum forvente, at AJKS er i stand til at informere mig ordentligt og nemt, så jeg ikke skal skøjte rundt på en hjemmeside for at finde den information, som burde stå i rubrikken på jeres meddelelse?
3)Endnu vigtigere: Hvad BETYDER det for mig, at de gamle regler trådte i kraft onsdag den 27. maj?
Betyder det, at jeg skal søge to jobs i uge 22 - selvom det ikke er en hel uge og selvom AJKS først har kontaktet mig, hvor der var mindre end en arbejdsdag tilbage af ugen til først at finde nogle jobs, tale med arbejdsgiver (for ellers bliver det jo en pseudoansøgning - det siger I jo selv - og så skrive mindst én knivskarp målrettet ansøgning efter en researchfase, hvor man kommer så tæt på arbejdsgiveren, at man kender farven på hans tangatrusse (ja det er et citat fra Jeres egen jobsøgningsrådgiver)?
Eller skal jeg måske kun søge 1 job i uge 22, da der ikke var en hel uge til rådighed?
Eller?
4) Samtidig søger jeg den klart ledige stilling hos AJKS som redaktør af jeres skriftlige kommunikation til kunderne. Den ryger i joblog under opslåede stillinger, da Jeres seneste tre meddelelser er et stort skrig om hjælp til ganske simpel kommunikation.
Indtil da: Lav en søgning på nyhedstrekanten og de fem hv-spørgsmål...

Kære Kim

Jeg er ked af, at du ikke føler dig ordentligt informeret. Vi vil meget gerne hjælpe dig. Hvis du har brug for råd inden tirsdag den 2/6, så skriv dit telefonnummer, så ringer vi til dig hurtigst muligt. Mvh Hanne-Mari/AJKS

CORONAKRISEN - SPØRGSMÅL OG SVAR

Coronakrisen har kastet os alle ud i en ny virkelighed. Situationen omkring krisen ændrer sig konstant og mange oplever en del usikkerhed.

Her har vi samlet mange af de spørgsmål, som vi ofte støder på, når medlemmerne kontakter os.

 

Jacob Nielsen

FIND DIN A-KASSEVEJLEDER NU

I AJKS har du din egen, personlige a-kassevejleder. Din a-kassevejleder bestemmes ud fra, hvilken dag i måneden du er født.

Jacob Nielsen

BOOK KARRIEREVEJLEDNING

Er du ledig, kan du få individuel vejledning. Vi hjælper dig med fx kompetenceafklaring, sporskifte og jobsøgningsstrategi.