Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Nye dagpengeregler kræver handling

Fra nytår vil en stor gruppe medlemmer af a-kassen for journalistik, kommunikation og sprog ryge ud af dagpengesystemet. Formanden for a-kassen efterlyser politik, der skal følge op på de nye regler, så ledige ikke kommer i klemme.

220 medlemmer af AJKS tager i løbet af efteråret hul på et ekstra halvt år med dagpenge, men fra nytår er det slut – så er dagpengeperioden definitivt forkortet til to år. Det vil med den nuværende udvikling betyde, at mellem 20 og 50 AJKS-medlemmer hver måned ryger på kontanthjælp, hvilket er et langt alvorligere og højere tal, end vi har set det under de gamle regler med fire års dagpengeret med en genoptjeningsperiode på kun et halvt år.

De nye regler fra 1. januar er foruden kun to års dagpengeret en optjeningsperiode på 1924 timer svarende til et helt arbejdsår, før dagpengeretten er genvundet.

”Jeg savner den politik, der skal følge op på de nye dagpengeregler,” siger AJKS’ formand, Mogens Blicher Bjerregård. ”Politikerne er naive, hvis de regner med, at en forkortet dagpengeperiode i sig selv er jobskabende. Derfor haster det nu med de initiativer, der skal følge op på lovgivningen, så der rent faktisk følger arbejde med til de arbejdsløse, der er på vej på kontanthjælp.”

Mogens Blicher Bjerregård finder desuden koblingen med den længere optjeningsperiode til ny dagpengeret dybt kritisabel. ”Det er for mig helt uforståeligt, at ansvarlige politikere på Christiansborg ikke enten har annulleret den lange optjeningsperiode eller fundet løsninger, så for eksempel støttet arbejde kunne give optjeningsret,” siger han.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.