Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Succesfuldt DMJX og AJKS kursussamarbejde

Eksamen for de første nye hold af potentielle projektledere, SoMe-medarbejdere og strategiske kommunikatører er vel overstået. 100+ AJKS-medlemmer har indtil videre benyttet sig af opkvalificering på DMJX kurserne og har tænkt nye tanker om deres videre arbejdsliv.

I over 6 uger har de studerende modtaget undervisning fra fagspecialister, arbejdet individuelt og i grupper og samarbejdet med eksterne virksomheder indenfor de respektive kursusrammer ’Strategisk kommunikation’, ’Projektledelse i mediebranchen’ og ’Indhold på sociale medier’.

Tv-tilrettelægger på vej mod nye kyster

Med overskriften ’Markedet, mål og kompetencer’ har AJKS selv haft fornøjelsen af at holde oplæg på de respektive kurser. Det har været spændende møder med engagerede kursister med en bred pallette af arbejdsmæssige baggrunde. Tv-tilrettelæggeren som ønsker brancheskifte, journalisten der skærper sine SoMe kompetencer og et behov på tværs af fagligheder for at arbejde mere strategisk med kommunikation.

De gennemgående indtryk fra mødet med alle kursister er, at der er tale om et spænd af virkelige solide faglige erfaringer og personprofiler, men en fælles udfordring ifm. opkvalificering er at oversætte og synliggøre de nyerhvervede kompetencer. Hvordan er det lige man ’vender skuden’ og efter flere år som journalist eller tilrettelægger ’stævner’ mod mere kommercielle kyster fx indenfor marketing eller lignende? Faglig termologi og sproglig bevidsthed kan være et afgørende sted at starte, men der er ikke tale om ’bare lige’ at lave fag-sproglige knopskydninger. Typisk kalder det også på et personligt afklaringsarbejde herunder et genbesøg af hvilke opgaver og udfordringer, man gerne vil have i sit arbejdsliv.

Samarbejde med erhvervsliv og fokus på SMV virksomheder

Flere af DMJX-kurserne baserer kursusforløb på projekter med tilknytning til virksomheder, typisk med afsæt i en faglig case, som kan omsættes og anvendes i praksis. Tilbagemeldinger på den arbejdsform har været ovenud positive, og i de bedste tilfælde har de ført til ansættelser i forlængelse af DMJX-kurserne.

AJKS bifalder og understøtter det virksomhedsnære fokus og samarbejde. Den meget konkrete mulighed for praktisk anvendelse af ny viden og efterfølgende feedback fra arbejdsgiver er en værdifuld måde både at integrere ny viden og personligt have mulighed for at indstille det faglige sigtekorn.

I forlængelse af DMJX-kurserne tilbyder AJKS derfor også sparring på jobsøgning, hvor vi især har positiv erfaring med at afdække mulighederne i SMV-virksomheder, der hvor opgaver og jobs ofte endnu ikke er formaliseret i funktioner, men hvor vi positivt ved, at AJKS medlemmer har en bredde af kompetencer, der kan favne alsidig opgaveløsninger.

Er du interesseret i at vide mere DMJX kurser for ledige, så læs videre her:

https://www.dmjx.dk/kurser-og-videreuddannelse

Er du interesseret i sparring på din jobsøgning, så book en karrieresamtale via karriereteam@ajks.dk

 

 

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Gratis efteruddannelse på DMJX målrettet AJKS'ere

Nu kan du komme med AJKS på gratis efteruddannelse hos DMJX. Du kan vælge mellem strategisk kommunikation i praksis, indhold på sociale medier og projektledelse for formidlere.
 

Tjek mulighederne for 6 ugers gratis opkvalificering nu 

ARTIKLER OM KARRIERE OG JOBSØGNING

Få tips til din jobsøgning og karriere fra AJKS' karrierevejledere i vores arkiv, hvor vi deler artikler, videoer og guides. 

Jacob Nielsen Er karrierevejledning en diffus størrelse? Se, hvad vi kan hjælpe med herunder.

BOOK KARRIEREVEJLEDNING

Er du ledig, kan du få individuel vejledning. Vi hjælper dig med fx kompetenceafklaring, sporskifte og jobsøgningsstrategi. 

Jacob Nielsen Er karrierevejledning en diffus størrelse? Se, hvad vi kan hjælpe med herunder.

BOOK KARRIEREVEJLEDNING

Er du ledig, kan du få individuel vejledning. Vi hjælper dig med fx kompetenceafklaring, sporskifte og jobsøgningsstrategi.