Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Temperaturen på jobmarkedet for medier og kommunikation anno 2018

I 2017 begyndte arbejdsmarkedet for kommunikation, sprog, medier og journalistik at vise gode takter. Den tendens er fortsat i 2018. Få temperaturen for dit jobmarked nu.

jobmarkedet for medier og kommunikation anno 2018

Jacob Nielsen

I 2017 stak vi hovedet dybt i statistikkerne, så du kunne få svar på blandt andet

  • hvordan går det jobvæksten?
  • hvor hurtigt kommer AJKS’ medlemmer i job?
  • hvilke kompetencer efterspørger arbejdsgiverne inden for kommunikation, journalistisk og sprog?

Nu gentager vi øvelsen og giver dig her temperaturen på jobmarkedet anno 2018.

Paradoks kendetegnede jobmarkedet i 2017

I 2017 stødte vi på det paradoks, at der på en og samme tid blev slået flere ledige stillinger op samtidig med, at vi havde flere ledige i AJKS - sidstnævnte  formentlig en følge af efterdønningerne fra fremdriftsreformen.

Men overordnet set kunne vi tegne et positivt billede af jobmarkedet anno 2017. Vi kunne blandt andet konkludere, at vores medlemmer kom hurtigere i job (57,8% efter 26 uger på dagpenge).

De gode tendenser fortsætter 

Den tendens fortsætter i 2018. 

Hele 61,9% af AJKS medlemmer siger farvel til dagpengeland indenfor 26 uger (kilde: Jobindsats.dk).

Vi kunne på baggrund af analysen, ”Arbejdsmarked og Rekruttering, Viden og Analyse”, konkludere, at vores dimittender også kom hurtigere i job. Den tendens ser heldigvis ud til at fortsætte.

AJKS’ medlemmer kommer hurtigere i job

Ser vi således på afgangen fra ledighed for henholdsvis de 20-24-årige og de 25-29-årige AJKS-medlemmer, forlod hele 70% af de 20-24 og 64,8% af de 25-30-årige dagpengesystemet inden for de første 26 uger.

Vores unge medlemmer, og dermed også dimittenderne, kommer ikke bare hurtigere i job, men også hurtigst af alle aldersgrupper i AJKS.

Men også for de 50-54-årige går det den rigtige vej: 57,1% sagt farvel til dagpengeland inden for de første 26 uger. Til sammenligning er det 51,9% af de 40-44-årige, der i samme periode har sagt farvel til dagpenge.

Højeste beskæftigelse siden 2009

At der er godt gang i jobmarkedet underbygges yderligere af, at beskæftigelsen ikke har været højere siden 2009.

rekordhøj beskæftigelse

Kilde: Danmarks Statistik

Lidt færre ledige om samme mængde ledige jobs

Samlet set er ledighedsprocenten blandt AJKS' medlemmer også faldet lidt: Fra 6,55 i august 2017, til 6,23% i oktober 2018.

Ser vi på antallet af opslåede stillinger inden for kategorien 'Information og Kommunikation', var der i 2.  kvartal 2018, ifølge Danmarks Statistik, 3.611 ledige stillinger. Det er nogenlunde samme niveau som i 2. kvartal 2017 (3.650 ledige stillinger).

Hvilke kompetencer efterspørger arbejdsgiverne?

Sværere er det at finde valide data om arbejdsgivernes kompetencebehov.

finduddannelse.dk analyserer hvert år jobopslag på Jobindex for at udpege de mest efterspurgte kompetence. Udfordringen med deres analyse er, at den primært kigger på, hvilke ord, der oftest går igen. Det betyder, at ”Erfaring” og ”Ansvarlighed” er kompetencer, der efterspørges i stor stil - men det er ikke særligt konkret.

Skal vi forsøge at komme med mere konkrete bud på efterspurgte kompetencer, med afsæt i vores virksomhedskontakt og føling med jobmarkedet, må de se sådan her ud:

  • SoMe
  • SEO
  • Google Analytics
  • Journalistiske/kommunikative kompetencer
  • Passion/engagement
  • Selvstændighed

Faldende ledighed, høj beskæftigelse og en hurtigere vej i job- særligt for dimittenderne

Overordnet kan vi konkludere, at de gode takter, der blev slået an i 2017 har udviklet sig. 

I 2018 betyder det: Rekordhøj beskæftigelse, faldende ledighed blandt AJKS’ medlemmer, mange opslåede jobs samt at vores medlemmer kommer hurtigere i job.

Book en karrieresamtale

Vil du være knivskarp til at sætte ord på dine kompetencer, fastsætte mål og milepæle for din jobsøgning, eller blive endnu bedre til at håndtere udfordringer som jobsøger, så book en karrieresamtale i AJKS nu

Denne blok er defekt eller manglende. Du kan mangle indhold eller også kræves der, at du aktiverer det oprindelige modul.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.