Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Trist ledighedsrekord

AJKS har hen over sommeren haft tæt på 3000 medlemmer ledige medlemmer. Det vil sige, at op mod 12 % af medlemmerne er meldt ledige. Det er højere end tallene fra finanskrisen. Vores håb er, at der kommer gang i arbejdsmarkedet efter sommerferien.

 

”Det er meget høje ledighedstal, som vi aldrig har set før. Men vi skal også være opmærksomme på, at det er sommerperiode, og at der forhåbentlig er en del, som finder arbejde eller starter på uddannelse efter ferien. Vi kommer dog ikke udenom, at det ser mørkt ud”. Sådan siger AJKS’ direktør Linda Garlov.

”Det er en svær tid for mange. Først mistede en del freelancere og selvstændige deres opgaver som følge af Corona. Næste bølge er dimittenderne, der kommer ud fra uddannelsesinstitutionerne og har svært ved at finde job.  Derudover ved vi, at en del er blevet opsagt, men stadig er på løn i en opsigelsesperiode lidt endnu.”

 

Mange igennem systemet
Siden Coronakrisens start i marts, har 2000 medlemmer meldt sig ledig – det er dog værd at bemærke, at 1000 medlemmer er kommet i job igen. Så arbejdsmarkedet er ikke gået helt i stå. Og det er også vores indtryk, at der frem til sommeren var en del opslåede stillinger indenfor vores brancher. Men der er stadig mange, der skal ind forbi os.

 

Dimittend på et svært tidspunkt
Endnu en udfordring er, som Linda Garlov nævnte, at krisen rammer samtidig med, at en masse nye dimittender er færdige med deres uddannelse. Dimittendsæsonen skaber normalt en lille prop på arbejdsmarkedet, som hurtigt går i sig selv. Men nu er der flere om buddet til færre jobs, og konkurrencen er anderledes end den plejer at være – for alle.

 

Forhåbentlig lys forude
Linda Garlov fokuserer på, at sommeren er altid en stille periode, hvor ledigheden er højest, og der stort set ikke bliver slået stillinger op. ”Det ændrer sig forhåbentlig, når vi når hen i august, og det bliver spændende at følge, hvad der sker efter sommeren. Det er vores håb, at der kommer mere gang i arbejdsmarkedet. Vi ved, at vores medlemmer er gode til at tænke utraditionelt og søge job, hvor de kan bruge deres kompetencer på en ny måde”, siger hun.

 

AJKS har intensiveret indsatsen
For at hjælpe dimittenderne godt fra studie til job, har vi målrettet mange af vores webinarer direkte mod de nyuddannede. Vi anbefaler ikke, at de bruger anderledes værktøjer og metoder til fx CV og ansøgning – det kan bare være andre ting, de skal lægge vægt på - og andre eksempler, som de har brug for til inspiration.

Vi har også haft fokus på medlemmer, der er 50+. Her har vi - sammen med Københavns jobcenter - udbudt et digitalt udviklingsforløb.

Politisk har vi haft fokus på at sikre vores selvstændige og freelancere bedre vilkår. Og så har vi holdt ekstra mange karrieresamtaler med fokus på ansøgning, CV, kompetenceudvikling, sporskifte og meget mere.

Hvis du er ledig, så husk at bruge os. Både din a-kassevejleder ift. regler og muligheder - og din karrierevejleder ift. vejledning og sparring på dit videre arbejdsliv og retning.

 

 

 

 

 

 

Denne blok er defekt eller manglende. Du kan mangle indhold eller også kræves der, at du aktiverer det oprindelige modul.

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.